Láká vás dovolená za hranicemi, ale nechce se vám jen pasivně válet u moře? Zastavte se a objevte nové věci, jako například archeologickou výstavu v ruinách hradu Hilgartsberg nebo sklep pivní kultury ve Vilshofenu. Návštěvu oblíbených lázeňských středisek Bad Füssing a Bad Griesbach pak nejlépe zkombinujete s cykloturistikou podél řek Inn a Rott.

Pěší turistika

Kdo holduje pěší turistice a vyhledává místa se skvělým výhledem, ten by se měl vydat na pěší túru podél Dunaje, nebo údolím řeky Ilz. Cesty a stezky vedou fascinující krajinou chráněné oblasti Donauleiten s mnoha dechberoucími výhledy a jedinečnou říční krajinou řeky Ilz zvané „černá perla“. Pokud chcete krajinu poznat blíže, můžete se na túru vydat se správcem této přírodní oblasti. Více informací vám poskytnou pracovníci přírodního zážitkového centra Haus am Strom: www.hausamstrom.de

Autor: Landkreis Passau

Slavnosti

Lidové slavnosti a festivaly jsou v okolí Pasova v kurzu, zvláště pak ty, co se konají u řeky. Města a obce pořádají velkolepé akce, které propojují zemi s řekou. „Dunaj v plamenech“ ve Vilshofenu nad Dunajem je jednou z nejpůsobivějších říčních slavností – pozorování ohňostroje s hudebním doprovodem z paluby lodi nebo dunajské náplavky je nezapomenutelným zážitkem. Více informací najdete na www.vilshofen.de.

Autor: Europatherme Bad Füssing

Výlety lodí

Pozorovat krajinu z vodní hladiny je něčím jedinečným. Přímo z Pasova, města tří řek, vyráží denně spousta výletních lodí na plavby bavorským i hornorakouským údolím Dunaje. Přehled o plavbách získáte na www.donauschiffahrt.de. Na plavbu na tradičním dřevěném voru se můžete vydat i po řece Inn z města Neuhaus am Inn. Spatřit přírodní krásy z jiné perspektivy za malou zajížďku rozhodně stojí. Více se dozvíte na www.innschiff.de.

Další informace o tomto regionu najdete na www.passauer-land.de

Autor: Německá turistická centrála