Restaurace La Gondola se v roce 2006 objevila v pořadu Ano, šéfe s Gordonem Ramsaym (Ramsay’s Kitchen Nightmares) britské televize Channel 4. Šéfkuchař tu natáčel v červnu 2005 a majitelce restaurace Daniele se snažil pomoci, aby nezkrachovala. V rámci své návštěvy zkrášlil jídelnu a navrhl jednoduché menu za rozumné ceny, které nebyly prodělečné, jako tomu bylo předtím. Jenže všechna jeho snaha byla nakonec marná.

Ačkoliv publicita a rady odborníka na nějakou dobu povzbudily byznys, restaurace měla nadále velké finanční problémy. Ty dosáhly takového bodu, že musela být v roce 2007 trvale uzavřena a od té doby je opuštěná. Budova se během posledních deseti let stala útočištěm nevítaných návštěvníků.

„Bylo zjevné, že tu žilo mnoho bezdomovců a taky tu bylo dost jehel na podlaze,“ popsal fotograf, který si říká Camkirk a opuštěnou restauraci navštívil. „Když vidíte tu budovu a spojíte si ji s tím pořadem, tak si nemůžete pomoci a je vám smutno z toho, proč se takové věci stávají,“ dodal s tím, že doufá, že jeho snímky přilákají potencionální investory. Podívat se na ně můžete v galerii pod článkem.

DALŠÍ OPUŠTĚNÁ MÍSTA NALEZNETE ZDE>>

Video: Opuštěný hotel v Japonsku

Fotogalerie
29 fotografií