Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Jak na Velikonoce cestovat levně a bez nervů?

/
  • Spolucestování vám přinese spoustu nových přátel...
    Spolucestování vám přinese spoustu nových přátel... (Profimedia.cz)
    26. března 2016 ● 18:43

    Velikonoce jsou spolu s Vánocemi obdobím, kdy velká část Čechů cestuje za svými rodinami či přáteli. Každý rok řeší velikonoční cestující problémy s dopravou, neboť ta hromadná je na některých trasách často i několik dnů předem beznadějně vyprodána. Co se takhle nechat pohodlně svézt autem a ještě navíc ušetřit? Vyzkoušejte novodobý trend spolujízdy.

    Od letošního roku se prodloužený jarní víkend rozrostl o Velký pátek, který byl zařazen mezi státní svátky. Díky tomu má část pracujících možnost využít hned čtyř dnů volna k návštěvě svých známých a rodiny. Přeplněné vlaky a autobusy nejsou právě lákavou volbou, ale jízda autem je především na delších trasách o dost dražší. Dnes se však již o náklady na cestu automobilem můžete podělit s lidmi, kteří mají stejnou cestu. Spolujízda navíc umožňuje rezervaci „last minute“, takže si na své přijdou i ti, kteří řeší cestování na poslední chvíli.

  • 1.

    Nový způsob dopravy

    Spolucestování vám přinese spoustu nových přátel...
    Autor: Profimedia.cz

    Společnosti zprostředkovávající spolujízdu propojují řidiče a cestující na jejich společných cestách. Stačí jen zadat místo odjezdu a cíl vaší cesty a rázem se vám zobrazí nabídky ostatních řidičů. Jízdu můžete na trase také sami vytvořit, což se hodí třeba právě na Velikonoce, kdy řada lidí cestuje svým autem s minimální obsazeností. Na rozdíl od autostopu si může cestující předem vybrat, s kým pojede. Společnost BlaBlaCar například sází na propracované profily všech svých uživatelů, na kterých lze nalézt hodnocení ostatních členů a jejich komentáře. Podle toho se pak může každý rozhodnout, zda s danou osobou chce cestovat, či nikoliv.

  • 2.

    Výhodná jízda vytváří přátelství na celý život

    Sdílené cestování autem je navíc ekonomicky nejvýhodnější. Například cena jízdenky na jedné z nejfrekventovanějších tras Praha–Zlín se u hromadné dopravy pohybuje okolo 300 Kč, zatímco řidiči registrovaní u BlaBlaCar ji nabízí až o 100 Kč levněji. Nespornou výhodou je také možnost si individuálně sjednat místo odjezdu i příjezdu a nemuset tak ještě řešit dopravu na nádraží a z něj.

    Spolujízdou jednoznačně ušetříte.
    Autor: www.blablacar.cz

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy