Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dovolená levně a pohodlně: Osm tipů, jak výhodně cestovat s Airbnb

/
  • S Airbnb si můžete pronajmout i opuštěný ostrov.
    9. března 2016 ● 15:35

    Jedním z největších hitů na poli levného cestování je bezesporu komunitní portál Airbnb. Hostitelé tu nabízí nejen pokoje, byty a apartmány, ale i opravdové kuriozity, jako je ubytování v iglú, majáku či v domku na stromě. Hostitelé z Česka nabízejí přes Airbnb již 10 tisíc míst k ubytování a ještě více jich tuto platformu každoročně využívá k levnějšímu cestování a poznávání. Ve spolupráci s Airbnb vám přinášíme užitečné tipy a rady, jak web používat. Ať už jste zkušeným uživatelem, nebo nováčkem, uvedené rady určitě oceníte. 

  • 1.

    Experimentujte s vyhledáváním

    Sháníte ubytování pro dvě osoby? Nejprve zkuste vyhledat pokoj či apartmán pro jednoho a poté přidat druhou osobu. Nebo naopak – pokud hledáte ubytování jen pro sebe, zkuste hledat i mezi nabídkami pro dva a více osob. Některé nabídky mohou být výhodnější.

    Airbnb
    Autor: Airbnb

  • 2.

    Nebojte se ubytování u hostitelů

    Pronajmout si pokoj u místního hostitele je nejen levnější, ale díky osobnějšímu přístupu se může váš výlet proměnit v nezapomenutelný zážitek. Kdo jiný vám lépe poradí, kam si dojít na nejlepší pivo, kde je trh s lokálními potravinami či obchod se stylovým oblečením?
    ...
    Autor: Shutterstock

  • 3.

    Ověřené fotky

    Při výběru ubytování si vždy dobře prohlédněte fotografie, které hostitel umístil ke své nabídce. Nápis Ověřená fotka znamená, že fotografie byla na tomto místě pořízena přímo Airbnb fotografem, jedině tak máte jistotu, že odpovídá realitě.
    Nápis Ověřená fotka znamená, že fotografie byla na tomto místě pořízena přímo Airbnb fotografem, jedině tak máte jistotu, že odpovídá realitě.
    Autor: Airbnb

  • 4.

    Komunikace s hostitelem

    Komunikace je základem každého vztahu, i mezi hostem a hostitelem. Nezapomeňte se předem zeptat na vše, co vás zajímá: Kde a kdo mi předá klíče? Mám k dispozici wi-fi? Najdu v pokoji redukci do zásuvky? Mohu si vzít s sebou domácího mazlíčka? Mohu využívat vybavení kuchyně? Kde je nejbližší obchod s potravinami? A kde lékárna? Jak se dostanu do centra města?…
    Komunikace je základem každého vztahu, i mezi hostem a hostitelem.
    Autor: Airbnb

  • 5.

    Smlouvejte!

    Do komunikace s hostitelem zapojte i svoje přesvědčovací schopnosti a šarm. Hostitel totiž může měnit cenu pronájmu, jak se mu zlíbí. Smlouvání je namístě především, pokud si hledáte ubytování na poslední chvíli. Pro hostitele je výhodnější pronajmout pokoj i za nižší cenu než jej nechat prázdný.
    ...
    Autor: Shutterstock.com

  • 6.

    Pročtěte si recenze

    Před potvrzením rezervace si nezapomeňte přečíst hodnocení ubytování od předchozích hostů. Osobní zkušenost vám určitě bude nápomocná. Pokud narazíte na nabídku ubytování, která nemá zatím žádná hodnocení, nic se neděje. Na všechny důležité otázky se zeptejte přímo hostitele.
    Před potvrzením rezervace si nezapomeňte přečíst hodnocení ubytování od předchozích hostů.
    Autor: Airbnb

  • 7.

    Hodnocení hostitele

    Není na škodu si pročíst i zkušenosti hostů s hostitelem, u kterého se plánujete ubytovat. Určitě vám tyto recenze pomůžou částečně odhadnout jeho charakter a způsob komunikace.

  • 8.

    Staňte se hostitelem

    Peníze na cestování po světě si můžete vydělat jako hostitel. Nepotřebujete vlastnit zámek nebo luxusní apartmán, abyste začali ubytovávat hosty. Stačí dokonce i nafukovací matrace nebo pohovka ve volném pokoji. Umístění hostitelské nabídky na Airbnb je navíc zdarma, takže zkrátka nemáte co ztratit! Stačí jen popis vaší nabídky, fotografie a cena – pak už můžete čekat jen pozitivní odezvy.
    Peníze na cestování po světě si můžete vydělat jako hostitel.
    Autor: Airbnb

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy