Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Dovolená může být i levná! Jak ušetřit na ubytování a více si užít?

/
  • Jak ušetřit na dovolené?
    9. března 2016 ● 17:49

    Cestování automaticky neznamená vyhodit hříšné peníze za ubytování v hotelu. Ať už preferujete nízkonákladové cestování, nebo při svých dobrodružstvích vyhledáváte autentické zážitky, v dnešní době se nabízí mnoho alternativních možností, jak se na dovolené dobře ubytovat, a navíc přitom ušetřit nemalé peníze. My vám poradíme, kde lze takové nabídky nalézt.

  • 1.

    Airbnb

    Airbnb je důvěryhodná komunitní platforma, díky které mohou její uživatelé přes počítač, mobilní telefon či tablet nabízet, vyhledávat a rezervovat jedinečné možnosti ubytování po celém světě. Ať už se jedná o přenocování v pěkném apartmánu, týdenní pobyt na hradě, nebo měsíční prázdniny ve vile. Najdete tu ale i opravdové kuriozity jako např. ubytování v iglú, majáku či v domku na stromě.

    Od roku 2008, kdy byla firma založena, se prostřednictvím Airbnb ubytovalo 70 milionů hostů. Oblíbenost ubytování formou hostitelství roste i v České republice. Nejčastěji navštěvované země českými cestovateli jsou: Itálie, USA, France, Německo a Španělsko. Čeští cestovatelé velmi často využívají Airbnb i pro cesty po České republice.

    Celosvětově mohou zájemci jejím prostřednictvím využít téměř 2 miliony hostitelských nabídek. Navíc v mnoha cenových úrovních, ve více než 34 000 městech a 190 zemích světa. Jen hostitelé z Česka nabízejí přes Airbnb již 10 tisíc míst k ubytování.

    Airbnb
    Autor: Airbnb
  • 2.

    Couchsurfing

    Pokud cestujete s omezeným rozpočtem, nebojíte se dobrodružství a rádi poznáváte různé kultury zblízka, pak určitě oceníte Couchsurfing. Tento internetový projekt sdružuje lidi ze všech koutů světa, kteří nabízí jednoduché a bezplatné ubytování u sebe doma. Hostitele si na stránkách můžete vybrat podle referencí a rovněž ihned víte, zda má doma pro vás připravenou volnou postel, nebo třeba jen větší pohovku. Zůstat můžete i několik dní. Projekt je založen na vzájemné důvěře a na rozvíjení přátelství. Ostatně hostitel vám obvykle s radostí ukáže to nejzajímavější, co destinace nabízí. Na oplátku mu můžete uvařit něco z české kuchyně, nebo mu přivézt nějaký suvenýr. 

    Couchsurfingu propadlo už nejméně 11 milionů lidí z celého světa a využívají ho i desetitisíce Čechů.

    CouchSurfing
    Autor: Profimedia.cz
  • 3.

    TripAdvisor

    Portál TripAdvisor je nepostradatelnou pomůckou každého zapáleného cestovatele. Největší cestovatelský web poradí, jaké památky a atrakce navštívit, kde se dobře najíst a rovněž kde se dobře ubytovat. Více než 200 milionů recenzí vám pomůže si dovolenou užít opravdu naplno a bez zklamání. Pokud si s něčím nevíte rady, můžete využít internetového fóra, kde najdete tipy ohledně prakticky každé destinace a mnohem více.

    TripAdvisor vám pomůže vybrat ubytování v cílové destinaci, ať už preferujete náročné ubytování, či autentické zážitky. Vše si můžete porovnat jak podle ceny, tak podle recenzí předchozích návštěvníků.

    TripAdvisor
    Autor: TripAdvisor

  • 4.

    Home Exchange

    Home Exchange neboli výměnná dovolená je projekt, který nabízí možnost si na určitou dobu vyměnit domovy s jinou rodinou v cizí zemi. Projekt je bezplatný a založený na vzájemné důvěře. Pokud se tedy odvážíte nechat ve svém domově cizince bez dozoru, pak vám bude odměnou velmi autentický zážitek spočívající v poznání cizí země z pohledu lidí, kteří v ní žijí. 

    V současnosti tu lidé nabízí přes 65 tisíc domovů ve více než 150 zemích světa. A mezi nimi i skoro dvě stovky Čechů.

    HomeExchange
    Autor: HomeExchange

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy