SnowTrex - Jedna z největších cestovních kanceláří v Evropě nabízejících zimní zájezdy pro Vás připravila malý výběr toho nejzajímavějšího.

Přenocování ve dřevěných sudech

Zimní kempování se stalo vyhledávanou alternativou k lyžařské dovolené. V mnoha střediscích se kempy nacházejí nedaleko od stanic vleků. Komu se nechce přijet vlastním obytným přívěsem nebo karavanem anebo prostě žádný nevlastní, najde v kempu „Camping Resort Zugspitze“ in Grainau u Zugspitze neobyčejnou alternativu. V pětihvězdičkovém kempu Wernera Wilhelma můžete přespat ve dřevěných sudech. Ve speciálně vyhotovených sudech na Vás čekají útulné kóje s dvoulůžkem, rozkládacím stolem a lavicí k sezení, s elektřinou a topením. V kempu samotném tak navíc ještě díky restaurace, bistra, alpských lázní, sauny, vinotéky a slunečné terasy najdete přiměřený luxus.

Spací sudy v Grainau
Autor: © Marcfoto, GAP

Ubytování v kabince lanovky

Francouzský Corchevel nabízel minulou zimu v lyžařském středisku velmi neobvyklou možnost přespání. Rezervační platforma Airbnb vybudovala pod mottem „amazing places to rent“ (neobvyklá místa k pronajmutí) na lanovce Saulire spací kabinu a přenocování zde umožnila vítězi uspořádané soutěže. Kabinka, která běžně dopravuje lyžaře k La Saulire v nadmořské výšce skoro 2 800 m, byla kompletně přeměněna v hotelový pokoj se spací a obývací částí. Z tohoto místa výhled daleko přesahuje známé středisko Trois Vallées, není to však nic pro někoho se závratěmi. Bohužel soutěž byla již ukončena, což se stalo také podnětem k přechodnému přebudování kabinky. Ale i tak bylo dokázáno, že i trošku exotičtější přenocování v horách není nic nemožného.

Iglú-lodžie v Allgäu

Dobrodružství ve volné přírodě slibuje posádka Matthiase Lenze v iglú-lodžii ve městě Oberstdorf. Říkají si Igluité a jejich iglú jsou postavena s klasických bloků jako u Eskymáků. V malebném obydlí může přenocovat až 30 nocležníků. Každou sezónu je vytvořeno nové motto, podle kterého jsou iglú z ledu vytesána. Pro hosty jsou tu připraveny různé balíčky pro skupinky po čtyřech nebo pro páry stejně jako různé aktivity jako jízda na skifoxu nebo jízda na laně Flying Pinguin“.

Lóže císařovny ve vesničce alpských iglú
Autor: TravelTrex GmbH

Městečko alpských iglú v Brixentalu

Vesničky s iglú se stávají stále větším trendem a najdete je již ve více lyžařských střediscích. Ve středisku Skiwelt Wilder Kaiser-Brixental mohou například lyžaři přenocovat přímo na sjezdovce v pětihvězdičkovém iglú-hotelu. Zde si hosté mohou dopřát aperitiv na ledovém baru ještě před večerním programem s fondue nebo než vyrazí na prohlídku ledových soch na sjezdovce. Iglú vesničky navíc leží nedaleko od stanice lanovky Hochbrixen ve středu lyžařského střediska.

vesnička alpských iglú v Hochbrixenu
Autor: TravelTrex GmbH

Iglú vesničky ve Švýcarsku

Platforma Iglu-dorf.com nabízí sněhové hotely v celkem sedmi lyžařských střediscích. Různě veliké chatky z ledu najdete jak ve volné přírodě, tak i částečně ve vysokohorském terénu. Iglú řetězce leží především ve Švýcarsku, Davos-Klosters, v Engelbergu, Gstaadu, St. Moritzu, Zermattu, ale také v Andoře nebo na Zugspitze. Každou zimu jsou vesničky s nápaditými budovami znovu budovány podle rozlišných témat.

White Lounge iglú-hotel v Mayrhofenu

Na příjemném kopci Ahornu nad Mayrhofenem leží ve výšce 2 000 m.n.m. ušlechtilejší varianta iglú hotelnictví. „White Lounge“ je oficiální chill-out-area na vrcholku Ahornu, která je dostupná pouze z části kabinkovou lanovkou a následnou procházkou po panoramatické stezce. Hosté si tu mohou díky umístění Lounge vychutnat nádherný výhled spolu s hodinami sluníčka na lehátkách s nápojem v ruce z iglú-baru. K přenocování je možné využít sedm iglú-suit a to od základní verze až po romantickou. Pro hosty je připraven také zajímavý program v podobě prohlídky iglú, večeře, procházky s pochodněmi a táboráku, pozorování hvězd a samozřejmě také nápoje ze sněhového baru.

White Lounge na Ahornu
Autor: © Mayrhofner Bergbahnen

Sněhová vesnice v Hochötzu

V lyžařském středisku Hochötz v údolí Ötztal leží ve výšce 2 000 m.n.m. první iglú vesnice v Rakousku. Sněhová vesnice vypadá jako jeden obrovský sněhový kopec, jedná se ale o uzavřené umělecké dílo ze sněhu a ledu. Jediným zdrojem světla ve vesničce jsou svíčky. Místo tak působí velmi klidně, až mysticky. Vesnice se skládá ze šesti iglú pro čtyři osoby a osmi párových suit pro dvě osoby. Jako malý luxus v této horské idyle mohou hosté využít také zahřívárnu a saunu. Na sympatii vesničce přidává také nabídka candlelight night, workshop stavění iglú a lounge pro lyžaře, kteří si po lyžování určitě rádi odpočinou a prohřejí promrzlé končetiny na ovčí kožešince.

Pro ty, pro které je noc v iglú přeci jen trochu extravagantní, mohou vesničky ze zvědavosti pouze navštívit a využít ubytování ve zcela „běžném“ hotelu nebo apartmánech.