Letní Alpy jsou skvělou volbou pro aktivní páry i rodiny s dětmi. Umožňují totiž strávit společný čas v nádherných přírodních kulisách, bez stresu, velkého horka a třeba i bez bitev o lehátka.

Pokud máte rádi cyklovýlety, můžete si užívat pohodlné trekové cesty údolími i zdolávání silničních průsmyků. Milovníci vodních sportů zase mohou v Alpách zkusit rafting, windsurfing nebo třeba jen příjemnou relaxaci na šlapadlech.

A když jsme u té relaxace, Alpy nabízejí i nepřeberné množství nenáročné pěší turistiky, kterou můžete obohatit třeba houbařením nebo cílenými gastronomickými zastávkami.

A kam vyrazit?

Alpenhotel Tauernkönig, Obertauern

Prověřený rodinný hotel s ideální polohou pro řadu výletů i sportovních aktivit. Obertauern nabízí například 100 kilometrů turisticky značených cest a tras po horských pastvinách.

Přijet sem můžete na klasickou týdenní dovolenou nebo jen na několikadenní pobyt. Hotel nabízí i stravování all inclusive, takže i s potomky, kteří mají stále na něco chuť, budete mít cenu dovolené pod kontrolou. A pozor – děti do 11 let tu mají pobyt zdarma.

Autor: NEV-DAMA

Appartementhaus Scheffauerhof, Scheffau, Wilder Kaiser - Brixental

Moderně zařízené apartmány s útulnou restaurací jsou vhodné pro páry, rodiny s dětmi i menší skupiny.

V příjemném prostředí Kitzbühelských Alp je připraveno například 2 500 kilometrů tras pro pěší, přes 1 000 kilometrů pro cyklisty, a mimo jiné třeba i devět golfových hřišť.

V ceně zájezdu zde navíc máte i speciální kartu, která vám umožní bezplatně využívat lanovku, místní autobusy, nebo zlevnit vstupy na vybrané památky.

Autor: NEV-DAMA

Sonnenresort Maltschachersee

Rozlehlý komplex apartmánů leží přímo na břehu jezera. „Ideální podmínky tu kromě plavců najdou hlavně „pohodoví“ cyklisté, kteří se snaží vyhýbat velkým převýšením, ale také vyznavači romantické procházky po otevřených lukách a lesích,“ popisuje Jan Osúch z NEV-DAMY, která se v létě specializuje na pobyty v Alpách.

Komplex nabízí příjemnou restauraci i bohatě vybavené spa centrum. Děti zde mají pobyt zdarma až do 11 let. A celé rodiny tu oceňují animační programy, které umožní dětem poznat nové kamarády a rodičům dopřejí v klidu si odpočinout.

Autor: NEV-DAMA