Kapverdské ostrovy

Fascinující souostroví, známé též jako ostrovy Zeleného mysu, leží v Atlantiku, asi 500 km na západ od Senegalu. Celoročně lákají teplým mořem a 350 slunečnými dny. Do konce září tu můžete pozorovat největší želvy na světě, karety obrovské, jak kladou vejce.

Boa Vista

Ostrov vás okouzlí plážemi s bílým, jemným pískem a mořem s průzračně čistou vodou. Osmnáctikilometrová pláž Santa Monica je jednou z nejkrásnějších na světě. Přitahuje také zajímavým pohledem na vrak španělské lodi.

Tip na výlet:  Za návštěvu stojí vesnička Rabil s typickou hrnčířskou výrobou, písečné duny pouště Viana nebo městečko Sal Rei s koloniálními domy a židovským hřbitovem.

Maroko

Země s bohatou historií, vyspělou kulturou a početnými přírodními krásami nadchne každého cestovatele. Můžete tu relaxovat na vyhřátých plážích, toulat se po tržištích s proslulým orientálním zbožím, jezdit na výlety po královských městech, nebo se vydat na túru do tisícimetrových výšek pohoří Atlas.

Agadir

Důležitý přístav, centrum rybářství, je zároveň nejznámějším marockým letoviskem, přezdívaným »Perla marockého pobřeží«. Leží na pobřeží Atlantiku asi 500 kilometrů jižně od Casablanky. Moderní letovisko se širokou, 10 km dlouhou pláží a promenádou podél moře je ideálním výchozím bodem pro výlety.

Tip na výlet: Marrakéš s proslulým náměstím Jemaa el Fna, které turisty láká nezapomenutelnou atmosférou arabského města – rušné tržiště, zaklínači hadů, akrobaté, klauni, hudebníci…  Nenechte si také ujít vyhlášenou botanickou zahradu Le Jardin Majorelle, kde hledal inspiraci pro své modely a vůně známý francouzský módní návrhář Yves Saint Laurent.  

Řecko

Jižní řecké ostrovy jsou ideální destinací pro dovolenou v druhé půlce září a začátkem října. „Kromě velmi příjemných teplot a vyhřátého moře nabízí dovolená v tomto období větší klid, volnější pláže a také možnost podnikání příjemných výletů po krásách ostrovů,“ říká Petr Šatný z CK Alexandria. Mezi nejoblíbenější patří Kréta a Rhodos.

Kréta

Největší řecký ostrov je charakteristický nejen rušným nočním životem a spoustou další zábavy, ale zároveň je to i romantické klidné místo s nádherným mořem a všude panující pohodou.  

Tip na výlet: Knossos - největší minojský palác, který se rozkládá na ploše dvou hektarů. Byl postavený kolem roku 1900 př. n. l. V dávných dobách  to bylo sídlo minojského krále a nejspíš také o domov bájného Minotaura.

Rhodos

Kvalitní hotely, upravené pláže, spousta zeleně, starověké lázně a vynikající místní speciality – to vás čeká, když navštívíte tento Ostrov slunce. Magnetem pro turisty je Staré Město stejnojmenné rhodské metropole s Palácem velmistrů a pozůstatky mohutných hradeb.

Tip na výlet:  Malebné městečko Lindos s úzkými uličkami lemovanými typickými domy s bílou fasádou a slavnou Akropolí, na kterou vás vyvezou oslíci.

Fotogalerie
7 fotografií