Ideálním cílem rodin s malými dětmi je bezesporu Itálie. Většina severoitalských přímořských center je od nás dostupná autem za 12 hodin, tudíž když večer vyjedete, ráno se ocitnete v jiném světě. Ve světě, kde na vás dýchá mořská atmosféra z každého koutu a kde poznáte, že jídlo není jen o naplnění žaludku. Lidé jsou zde přátelští, vstřícní a především tak nabití energií, že jejich optimismus musí pohltit i toho největšího morouse. Navíc když vychytáte dobrý last minute, zájezd budete mít za hubičku.

Autor: CK Italieonline

Ať už zvolíte Bibione, Lignano či Caorle, nemůžete šlápnout vedle. Každé z těchto míst má něco do sebe a vy i vaše děti ho budete milovat.

Autor: CK Italieonline

Bibione zná snad každý, pokud jste ho ještě ani jednou nenavštívili, nemůžete být snad ani z Čech. Pokud neumíte jazyky, zde se nemusíte bát, že byste se nedomluvili. Dlouholetou návštěvností Čechů se místní občané již naučili rozumět základním výrazům, proto se nedivte, když na vás budou místní pokřikovat vcelku slušnou češtinou. Bibione se řadí mezi největší severoitalská střediska určená pro rodiny s dětmi. Nejen, že přístup do moře je pro děti zcela bez potíží, ale i dlouhé široké písečné pláže svádí ke stavění hradů. Když si budete chtít od pláže odpočinout, vždy zde najdete mnoho míst ke kulturnímu vyžití, například obrovský zábavní park, tudíž se za celou dovolenou nestihnou vaše děti nudit.

Autor: CK Italieonline

Lignano leží nedaleko Bibione a je velmi oblíbené proto, že je nejen menší než jeho konkurenční letovisko, ale nachází se v něm i rozsáhlý moderní akvapark, kde si s rodinou můžete užít den plný adrenalinu. Večer vyrazte na romantickou večeři do některé z plážových restaurací. Určitě ochutnejte pizzu, těstoviny, nějakou tu rybku a především si dejte sklenku kvalitního vína, aby váš den neměl chybu.

Autor: CK Italieonline

Posledním letoviskem, které můžeme pro rodinnou dovolenou bez výhrad doporučit, je Caorle. Sice není mezi českými turisty tak známé jako Bibione, ale ve většině ohledů se s ním může s klidem rovnat. Jeho nespornou výhodou oproti sousedním letoviskům je unikátní historické centrum s dominantní románskou věží, která ho odlišuje od konkurenčních v určitém smyslu unifikovaných letovisek.

Autor: CK Italieonline

Ať už si ke strávení své dovolené v Itálii vyberete jakékoliv z těchto tří letovisek, určitě nebudete zklamaní. Nejen, že ve všech si s rodinou užijete dostatek plážového nicnedělání, aktivních sportů i atraktivního nakupování, ale můžete se kdykoliv sebrat a vyrazit na výlet, např. do romantických Benátek, které se nachází nedaleko.

Autor: CK Italieonline