Je to pěkná díra!“ Pokud tuhle větu pronesete o obyčejném hotelu, zřejmě mu příliš dobrou reklamu neuděláte. Pro švédský hotel Sala Silvermine je to ale pochvala – je totiž umístěn v podzemí, na dně starého stříbrného dolu. Do pokoje 150 metrů pod zemí vás zaveze hornický výtah a vy konečně uvidíte, jak to vypadá u Krtečka doma.

Horníci tenhle hotel neocení, pro všechny ostatní to ale bude jedinečný zážitek.
Autor: Deccan Chronicle

Pohádka v Berlíně a rozdvojený pokoj v Marseille

Doslova pohádkově si budete připadat i v jednom z pokojů berlínského hotelu Arte Luise Kunsthotel. Konkrétně v pokoji zvaném „Comic“, který celý vypadá jako namalovaný. Hotel, který o sobě tvrdí, že je domovem cestovatelů za uměním, je podivných pokojů plný – můžete se ubytovat třeba v pokoji a la nádraží anebo kabaret.

„Comic“ – tak se jmenuje jeden z mnoha roztodivných hotelových pokojů v tomhle berlínském doupěti umělců.
Autor: Arte Luise Kunsthotel

Jak najít nejlevnější hotel?

Chystáte se vyrazit na dovolenou nebo služební cestu, ale nevíte, jak se zorientovat v obrovském množství hotelů a pak ještě dalších prodejců, kteří hotelové pokoje přeprodávají? Zkuste k hledání využít srovnávač hotelů HotelsCombined.cz – jde o obsáhlou databázi všech prodejců ubytování, která vám za malý okamžik najde tu nejlepší cenu vybraného hotelu anebo rovnou doporučí hotel s nejnižší cenou nebo třeba s nejlepším hodnocením bývalých zákazníků.

 

O něco rozporuplnější pocity se Vás zmocní v originálním pokoji hotelu Au Vieux Panier ve francouzském Marseille. Pokoj je totiž navržen poněkud „rozpolceně“ – jedna jeho polovina je čistě bílá a ta druhá zcela pokrytá barevnými graffiti. Pojmout hotelový pokoj jako umělecké dílo se v tomto případě rozhodl streetartový umělec, který si říká Tilt.

Jaké asi bude ráno v tomhle rozporuplném hotelovém pokoji v malém pařížském hotýlku?
Autor: My Modern Met

 Vyspíte se na posteli z čokolády nebo pod hladinou moře

Osobitým vyjádřením umělce, i když v docela jiném stylu, je slavný čokoládový pokoj, navržený světoznámým módním návrhářem Karlem Lagerfeldem. Jeho motivem ale nebylo umělecké pnutí, nýbrž kampaň pro nanuk Magnum. Z 10 tun čokolády tak stvořil hotelový pokoj v pařížském hotelu La Reserve, včetně postele, stolu, křesla, lampy a snědého modela v posteli.

Nemusíte být zrovna módní znalec, abyste ocenili čokoládový pokoj od Karla Lagerfelda.
Autor: Foodista

Hodnocení hotelů – kde ho najít a čemu věřit?

Než naletíte na „extra výhodnou“ nabídku nějakého hotelu na slevovém portálu, zjistěte si nejdřív, jak v něm byli spokojení jiní zákazníci. Kde najít relevantní hodnocení? Na stránkách hotelů zpravidla najdete jen vyhovující reference anebo rovnou ty, které napsali marketingoví specialisté. Recenze hotelů přímo od lidí hledejte na srovnávačích hotelů – tam objevíte také podrobné informace o tom, co v daném hotelu je i není a možná i lepší cenu.

 

V trochu exotičtější lokalitě, kde by se čokoládové křesílko roztálo během několika minut, se místo budování dalších bungalovů rozhodli postavit resort kompletně schovaný pod mořem. Pro Fiji se luxusní Poseidon Undersea Resort stal dalším lákadlem, kvůli kterému sem proudí zástupy turistů. Noc v kajutě pod mořem s kulatou prosklenou stěnou stojí něco přes 30 tisíc dolarů. Aby ne – můžete se jít projít do privátní korálové zahrady a s pomocí tlačítek krmit proplouvající ryby.

Slovní spojení „jet k moři“ na Fiji nabírá nových rozměrů – bydlet tu můžete pod hladinou.
Autor: Luxatic

Další unikátní hotelové pokoje

  • Do puntíku! – pokojíček, kompletně vyvedený v bílo modrých puntících. Na ten můžete narazit při pobytu v jihoafrickém karavanovém hotelu Grand Daddy v Cape Town.
  • Miluju bublinky! – Skoro jako v příbytku z budoucnosti si budete připadat v hotelu Attrap’rêves Bubble ve Francii – bydlí se tu totiž v průhledných bublinových iglú.
  • Ledové království – hotelů z ledu najdete na světě několik, například v Kanadě nebo ve Švédsku. Otevřeno bývá zhruba do dubna a v dokonale zmrzlém pokoji vás zahřívají jen arktické spacáky.

 

To je úlet: hotel vytvořený z vraku letadla!

Kombinace dokonalého luxusu a ztroskotaného letadla? Snad nejznámějším hotelem, postaveném ve vraku letadla, je Costa Verde Resort na Kostarice. Bývalý Boeing 727 tu je totiž navíc umístěn v korunách stromů. Uvnitř kulatého trupu letadla najdete přepychovou ložnici, koupelnu, ale i terasu s výhledem do okolního pralesa. Pokud vás víc než Boeing láká legendární Jumbo 747, v něm můžete přespat ve švédském Stockholmu.

Zvenčí vrak letadla, zevnitř luxusní apartmá. Jeďte na Kostariku a zkuste si noc v letadle!
Autor: Vincent Costello

Oblíbený vyhledávač a srovnávač hotelů můžete sledovat i na Facebooku!

Inzertní sdělení: Ušetřete! Porovnejte si ceny hotelů

Unikátní srovnávač cen hotelů HotelsCombined Vám umožní vyhledat a porovnat nejlepší hotely a jejich ceny ve Vámi zvolené destinaci. Je to jednoduché, přehledné a zdarma.

Najdi si nejlevnější hotel

Stačí vyplnit lokalitu a datum cesty a systém Vám nabídne ty nejlepší výsledky. Hotely si navíc můžete filtrovat podle nejrůznějších kritérií.

Procházej si hotely podle země

Víte pouze to, do jaké země jet? Podívejte se na kompletní přehled místních hotelů a hledejte je třeba podle toho, jak daleko se nacházejí od Vaší oblíbené památky nebo od nádraží.

Stáhněte si mobilní aplikaci

Stáhněte si mobilní aplikaci HotelsCombined a hledejte si nejlepší hotely a jejich ceny kdykoli ve svém telefonu. Přehledný vyhledávač je ve verzi pro Apple i Android.