Jak informuje portál Náhrady.cz, máte podle tohoto nařízení nárok například mimo jiné na dva telefonáty, abyste mohli informovat o svém zpoždění. Zdarma byste měli také dostat jídlo a nápoje. Ujistěte se také, zda máte nárok na finanční náhradu. Odškodné můžete při splnění podmínek získat u letů do vzdálenosti 1 500 kilometrů, kde zpoždění je dvě hodiny a více, nebo u letů do 3 500 kilometrů a tří a více hodin zpoždění stejně jako u letů nad 3 500km a zpoždění alespoň čtyři hodiny.

Čekáte dlouhé hodiny na zpožděné letadlo? Pak máte nárok na kompenzaci až 15 000 korun!
Autor: Istock Photo

Peněžní kompenzaci za vás vymohou Náhrady.cz

Je také dobré vědět, že při pěti a více hodinách zpoždění můžete odstoupit od záměru letět a získat tak zpět cenu neuskutečněné části letenky. Ani v tomto případě ale neztrácíte nárok na kompenzaci za způsobené potíže.

logo nahrady.cz
Autor: Náhrady.cz
Ty můžete získat až ve výší 15 000 korun (600 Euro). Pamatujte i na to, že pokud se čekání na let potáhne alespoň po 24 hodin, letecká společnost musí zajistit ubytování v hotelu a přepravu mezi hotelem a letištěm.

Jestli máte na tyto kompenzace nárok, lehce zjistíte právě prostřednictvím internetu. Na Náhrady.cz vyplníte jednoduchý formulář. Pokud podmínky splňujete, odborníci vám také pomohou peníze rychle získat. Svěřit jim svůj případ se vyplatí: Bojovat sami s leteckými společnostmi je stejné, jako s větrnými mlýny. Pokud nejste znalci v oboru, nemáte moc šancí. Dopravci použijí všechny finty, jen aby vás odradili a nemuseli vám dát ani cent. Proti odborníkům z Náhrady.cz ale zase nemají šanci oni…