Řeč je o hotelovém komplexu Genting - City of Entertainment (Město zábavy), který vyrostl 50 kilometrů od hlavního města Malajsie Kuala Lumpur. Už jen příchod na horu ve výšce 1 888 metrů, kde se hotely nachází, je skutečně velkolepý. Nemusíte si zvolit asfaltovou cestu, můžete se ke svému pokoji dostat lanovkou. Kabinky na trase 3,38 kilometru se proplétají mezi pralesem a není výjimkou uvidět párek opic. V Gentingu máte na výběr víc hotelů. Dvě pestrobarevné věže jsou First World Hotel a do roku 2008 byl největším hotelem na světě (předběhl ho hotel Venetian Resort v Las Vegas).

Fotogalerie
5 fotografií

Hotel má 28 poschodí, 48 výtahů a 6 118 pokojů. Jestli nemáte hluboko do kapsy, ubytujte se v hotelu Maxims, který zdobí pět hvězdiček. Pokoj v něm vás vyjde aj na 5 700 eur za noc.

V případě, že vaše kapsy jsou děravé, nezoufejte, do Gentingu se můžete dostat i tak. Jednoduše se tam nechte zaměstnat, v komplexu se nachází i ubytovna, která pojme dohromady až 13-tisíc zaměstnanců komplexu. Protože Genting je městem zábavy, podstatnou část jeho plochy zabírají atrakce. Nejsou to jen klasické kolotoče, ale například i sáňkařská dráha, zmenšený model Evropy z lepenky či Svět sněhu.

GENTING ­ CITY OF ENTERTAINMENT
- více než 10 000 pokojů
- 60 zábavných atrakcí, včetně sáňkařské dráhy či ruského kola
- 19 milionů návštěvníků ročně
- každý den 4 000 nových hostů a 350 autobusů
- každý den se upeče 5,8 tuny kuřat a uvaří 1,6 tony nudlí
- 80 obchodů
- 90 restaurací
- vlastní policie, nemocnice a dokonce i budhistický chrám