Největším tahákem oceánografického parku ve Valencii jsou delfíni, kterým je věnován největší prostor. Celkem třicet delfínů si užívá 24 milionů litrů vody v 10,5 metru hluboké nádrži. K jejich pozorování slouží hlediště s kapacitou 1500 osob.

Součástí parku je také jedno z největších akvárií na světě, které obsahuje 7 milionů litrů vody. Akváriem vede 35 metrů dlouhý tunel, ze kterého návštěvníci mohou obdivovat živočichy z Atlantského oceánu, především různé druhy žraloků. Oceánografický park se pyšní ještě jedním 70 metrů dlouhým tunelem. Z něj však už žádné velké žraloky neuvidíte. Tunel totiž nabízí podívanou pouze na menší ryby z mírných a tropických oblastí. Velkou atrakcí oceanária jsou také hejna tučňáků, jejichž domovem je speciální část parku, zaměřená pouze na antarktické živočichy.

Fotogalerie
7 fotografií

V planetáriu promítají i filmy

Oceánografický park je součástí rozlehlého komplexu s názvem Město umění a vědy, ve kterém stojí za návštěvu ještě obří planetárium ve tvaru oka . Uvnitř se kromě zábavně-naučných astronomických projekcí plných speciálních světelných efektů promítají i obyčejné filmové novinky. Plátno o rozloze 900 metrů čtverečních přitom zaručuje ten nejkvalitnější filmový zážitek.

Muzeum láká na fyzické pokusy

Lidé, kteří se nechtějí ve Městě umění a vědy pouze bavit, mohou navštívit Vědecké muzeum prince Filipa. Nejedná se přitom o klasické muzeum, kde se lidé na vystavené předměty mohou pouze dívat. Tady návštěvníky k detailnímu zkoumání předmětů vlastníma rukama dokonce přímo vybízejí. Také aby ne, když jednou z hlavních částí muzea je výstava fyzikálních zákonů, na níž lidé mohou provádět různé optické, mechanické, elektrické a elektromagnetické pokusy. V několikapatrovém muzeu se dá najít také sál, věnovaný vývoji života, nebo výstava moderních technologií.

Kolik to vlastně stojí?

Cena za vstupenku na všechny tři atrakce stojí dospělého 31,60 eura (822 korun) a dítě 24 eur (624 korun). Pokud však někdo nechce navštívit oceánografický park a zájem má jen o muzeum či planetárium, zaplatí za dospělou vstupenku pouze 7,50 eura (195 korun) a za dětskou 5,80 eura (151 korun). Je možné si na celou sezonu zaplatit i permanentku. Ta vyjde dospělého na 75 eur (1950 korun) a dítě na 56,25 eura (1463 korun). Více informací o oceánografickém parku najdete na webových stránkách www.cac.es.