A který se stal absolutním vítězem? Pražský hotel Four Seasons! Ten má totiž před jménem hned tři výhry – nejluxusnější, nejdražší hotelový pokoj a může se pochlubit i nejromantičtějším výhledem.

Největší
Hilton
788 pokojů
Dvojlůž. pokoj — 3105 Kč
Hilton je bezkonkurenčně největším hotelem s pěti hvězdičkami v Praze, a nejen to, považuje se za největší pětihvězdičkový hotel v celé východní Evropě. Obrovská futuristická budova se tyčí na pravém břehu Vltavy a svým návštěvníkům nabízí nezapomenutelný výhled na historické jádro Prahy.

Nejstylovější
Hotel Sax
22 pokojů
Dvojlůž. pokoj — 3200 Kč
Máte rádi design? Muzea vám už nic neříkají? V hotelu Sax si můžete umění přímo osahat. Zde nemusíte pozorovat dílo jen přes sklo. Návrhy jsou od architektů Jaromíra Pizingera a Nadi Sádovské. Každý pokoj má originální vzhled.

Nejužší
Hotel Clementin
9 pokojů
Dvojlůž. pokoj — 1990 Kč
Hotel se nachází v samém srdci Prahy, mezi Staroměstským náměstím a Karlovým mostem. Kuriozitou je minimální šířka domu, která je pouhopouhých 3,28 metru. Díky tomu se tak z hotelu jen s devíti pokoji stal nejužší dochovaný dům v Praze

Nejhudebnější
Hotel Aria
52 pokojů
Dvojlůž. pokoj — 7750 Kč
Hotel Aria na Malé Straně je opravdu výjimečný. Každý pokoj má vlastní ozvučení, počítač a iPod, kde si host sám naprogramuje, jaká hudba mu má hrát v pokoji. Každý pokoj je věnovaný určitému umělci, jako je třeba Elvis Presley nebo jazzová zpěvačka Billie Holiday. Hotel navíc získal ocenění Nejluxusnější hotel světa. Rozhodli o tom hosté cestovatelského portálu tripadvisor.com.

S nejsvětovějším výhledem
Four Seasons
162 pokojů
Dvojlůž. pokoj — 7016 Kč
Jen pár kroků od Karlova mostu se nachází luxusní hotel Four Seasons. Je považován také za jeden z nejdražších v Praze, vždyť za prezidentské apartmá s panoramatickým výhledem na Pražský hrad zaplatíte 115 tisíc korun za noc. Je zde i restaurace Allegro, kde podávají kávu z bobů, které projdou trávicím ústrojím asijské kočkovité šelmy. Ta stojí 590 Kč!

Fotogalerie
5 fotografií