Láska, intriky, malebná krajina a pyšná aristokratická panství – to jsou zaručeně působivé přísady, které okořeňují romantické televizní filmy natočené podle Rosamundy Pilcherové. Většina z nich se natáčela v panství Cornwall.

Fotogalerie
7 fotografií

Na jihozápadě Anglie si budete připadat jako v jiném světě. Vesnice a rybářské přístavy jsou malé a klidné, Krajina, kterou tvoří žulové kopce, skalnaté pobřeží a osamocené pláže, se dá popsat jako divoce romantická. Na podzim je tu zvlášť pěkně, kvetou pozdní květiny a listí se zbarvuje do zlatavých a červených tónů.

Zasněné vesničky, kvetoucí zahrady, divoké pobřeží na jihozápadě Anglie. Na tomto místě ožívají oblíbené romány.
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Nejen fanoušci Rosamundy Pilcherové budou nadšeni z mnoha známých míst tohoto regionu. Právě do Cornwallu zasadil děj svého románu Pes Baskervilský spisovatel Arthur Conan Doyle. A oblíbená spisovatelka Dalphne du Maurier si tento kraj zvolila jako kulisu pro svůj román Hospoda Jamaika. Mimochodem, tato krčma už dlouhých dvě stě let dones vítá hosty v chráněné krajinné oblasti zvané Bodmin Moor.

Ve městě St. Ives byste si rozhodně měla určitě vychutnat pravý anglický odpolední čaj a pokochat se pohledem na malebné strmé uličky, prohlédnout si množství uměleckých ateliérů a zavítat do pohodlných krčem. A pokud se vypravíte do sousední vesnice Levant, narazíte na rodný dům spisovatelky Pilcherové!

Bludiště v Glendurgan Garden.
Autor: PROFIMEDIA.CZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Při pohledu na popraskané skály Land’s End na nejzápadnějším místě Anglie se vám vybaví vzpomínky na film Bouřlivá setkání. Skvěle si užijete i plavbu lodí k ostrovu se zámkem St. Michael’s Mount. Viděla jste film Melodie lásky na motivy románu Rosamundy Pilcherové a zamilovala jste se do tohoto regionu? Potom se vypravte na výlet do historického Exeteru. Mnoho scén se odehrává právě tam, mezi malými roztomilými domečky.

Určitě si nenechte ujít procházku typickým anglickým panstvím, jako je například Lanhydrock s úžasným parkem. Skvělým turistickým cílem je i Prideaux Place u Padstowe.

Zámek Carn Brae Castel byl původně postaven jako útočiště pro lovce, dnes je v soukromých podnikavých rukách a patří k nejhůře dostupným anglickým restauracím. Místní menu prý však stojí návštěvníkům za námahu.
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Počasí
V létě zde bývá často chladno, v zimě je však mírnější počasí. Jaro začíná už začátkem března, podzim bývá krásný a slunečný.

NÁŠ TIP
Eden Project je komplex největších skleníků na světě. Jeho úkolem je ukázat význam rostlinstva pro světový ekosystém. Vznikl koncem 90. let na místě bývalé povrchového dolu na kaolin.

Eden Project je komplex největších skleníků na světě.
Autor: PROFIMEDIA.CZ