Její rekonstrukce trvala přes dva roky a své pamlsky tak opět nabídne v překrásném prostoru v retrostylu. Blesk vám přináší jako první exkluzivní fotografie z nového interiéru, který připomíná spíš zámek než kavárnu. Práce na obnově cukrárny Myšák se blíží ke svému konci.

"Pravděpodobně budeme otvírat 19. října, ale ještě čekáme na kolaudaci. Určitě to ale do konce měsíce stihneme," ujistila Petra Pospíšilová ze společnosti Gallery Myšák. Protože jde o cennou historickou budovu, byla rekonstrukce složitá i kvůli požadavkům na maximální zachování všech původních prvků. Autorem projektu je architekt Jan Špaček, který má za sebou například rekonstrukci kavárny Slavia na Národní třídě.

A co všechno tedy prošlo rekonstrukcí?

Pokud jde o interiér, některé prvky se odborně sejmuly a po rekonstrukci navrátily, což platí třeba o štukách. Zrestaurovala se také mozaiková podlaha v přízemí, malby na stropě, mramorové schodiště a dřevěné výklenky. Vybavení cukrárny je nové – například pulty a bary se vyrobily v Itálii, židle a stoly vznikly v Česku. Majitel objektu dokonce podal inzerát a pokusil se tak získat původní zařizovací předměty jako zrcadla, svítidla, židle, paravány, obrazy, ale byl neúspěšný. Cukrárna bude mít tři patra, přičemž v nejnižším najdete přípravnu zákusků. Cukrárnu si pronajala společnost ICE Art.

Fotogalerie
11 fotografií


Historie »Myšáka«

Budovy ve Vodičkově ulici č. 710 koupil v roce 1910 dnes proslulý cukrář František Myšák. Původní neorenesanční budovu, která vznikla v roce 1883, nechal přestavět v roce 1922 světoznámým stavitelem a inženýrem Josefem Čapkem. Dům tak získal svou rondokubistickou fasádu z červených cihel. Rondokubistická je nejen fasáda, ale i výklady, vnitřní prostory a štuková výzdoba v 1. patře.