Chania je úžasné místo, které prostě musíte navštívit. Na své si zde přijdou jak klienti vyhledávající odpočinek na plážích nebo u bazénu, tak turisté, kteří dávají přednost aktivnější dovolené. Jižní část regionu Chania totiž zabírá pohoří s nejvyšší horou Pachnes (2453 m n. m.), kam se dostanete pěšky za pár hodin. Vrchol hory je tvoře z bělostného vápencového masivu, který vás uchvátí,“ doporučuje Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.

Kam ještě vyrazit?

Balos

Proslulá a neuvěřitelně fotogenická pláž Balos se rozprostírá 53 km západně od města Chania. Je naprosto nezaměnitelná, nelze se si ji splést s jinou částí pobřeží. Dohlédnete z ní na nedaleký ostrůvek Gramvousa. Voda v kouzelné laguně je mělká, tudíž se v ní mohou osvěžit i děti a neplavci. Rozhodnete-li se právě zde strávit celý den, nezapomeňte si přivézt dostatek jídla a pití a případně i vlastní slunečník. Snímky z Balosu vám bude upřímně závidět drtivá většina přátel a známých!

Balos
Autor: Shutterstock

Samaria

Zdaleka ne každému stačí ke štěstí moře a pláž. Chania plně uspokojí i pěší turisty a milovníky přírody. Ti by určitě měli na vlastní oči spatřit největší evropskou soutěsku Samarii. Jedná se o národní park, který je domovem několika endemických druhů rostlin a živočichů. Soutěska měří 16 km, jsou zde vybudovány chodníčky i odpočívadla s jednoduchými toaletami a pitnou vodou.

Samaria
Autor: Shutterstock

Kournas

Za výlet stojí rovněž sladkovodní jezero Kournas. Větší jezero na Krétě nenajdete, měří něco přes kilometr, má takřka trojúhelníkový tvar a hluboké je několik desítek metrů. Na jeho východním pobřeží se navíc nacházejí taverny, kde se můžete občerstvit nebo ochutnat místní skvělou kuchyni.

Kournas
Autor: Shutterstock

V oblasti Chania můžu doporučit ubytování ve čtyřhvězdičkovém hotelu Bella Pais, jehož součástí je náš Croco Club, tedy club pro děti s českými animátory, krásný velký aquapark,“ dodává Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style.