Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Letní Alpy lákají k pěší turistice i cyklistice! Objevte Rakousko z hřebenů hor

/
  • Letní Alpy lákají k pěší turistice! Vyražte objevit Rakousko z vrcholků hor
    27. června 2021 ● 05:00

    Rakouské Alpy nejsou vyhlášené jen pro zimní radovánky, ale nabízí i přenádherné letní trasy pro pěší a cyklisty. Pokud hledáte ideální místo pro letní turistiku, pak se s námi vydejte objevit rakouské vrcholky hor.

  • 1.

    Korutany/Východní Tyrolsko: Gailatská horská cesta

    Horská cesta Gailatská horská cesta (Gailtaler Höhenweg) vede od Sankt Oswaldu (Kartitisch) až k Gailbergsattelu. Cestou se můžete kochat Lienzskými Dolomity a výhledem z pohoří Gailtalské Alpy. Celá trasa měří zhruba 150 kilometrů, je dobře značená a vybavena informačními tabulemi. Cesta není nijak obtížná, takže se hodí i pro rodiny s dětmi.

     

    Lienzské Dolomity
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Horní Rakousko: Vápencové Alpy

    Cesta Vápencovými Alpami (Kalkalpenweg) začíná v Reichramingu asi 120 kilometrů od českých hranic a končí ve vesnici St. Pankraz. Trasa Národním parkem se dělí na jedenáct pohodlných úseků o celkové délce 150 kilometrů.

     

     

    Pohled na italské dolomity z Karnských Alp
    Autor: Shutterstock

  • 3.

    Salcbursko: Salašnická cesta

    Salcburská salašnická cesta (Salzburger Almenweg) vede regionem Pongaua během 350 kilometrů umožňuje turistů poznat všech místních 25 obcí. Trasa má 31 etap a je vhodná i pro méně zkušené horské turisty a rodiny s dětmi. Je možné se po ní vydat z kterékoliv obce po cestě. Cestu lemuje 120 horských chat.

     

     

    Rakouský region Pongau
    Autor: Shutterstock
  • 4.

    Horní Rakousko/Štýrsko: Dachsteinská okružní cesta

    Dachsteinská okružní cesta (Dachsteinrundwanderweg) začíná u jezera Gosauseea vede ve směru hodinových ručiček kolem horského masivu oceněného UNESCO. Cestu tvoří 8 denních etap, během kterých urazíte celkem 121 kilometrů.

     

     

    Horský masiv Dachstein v Severních vápencových Alpách.
    Autor: Shutterstock

  • 5.

    Vorarlbersko: Zelený okruh

    Vorarlbersko je nejzápadnějším spolkovým státem Rakouska a nachází se až u hranic s Lichtenštejnskem. Region můžete poznat během třídenní hřebenovky Zelený okruh (Der grüne Ring), která vede kolem horského střediska Lech-Zürs. Trasa vede přes horské hřebeny a údolí, podél jezer a řek s vodopády. Rodiny s dětmi ocení instalace plné záhad a tajemství, které zabaví jejich ratolesti po cestě.

     

     

    Vorarlbersko
    Autor: Shutterstock

  • 6.

    Tyrolsko: Orlí cesta

    Tyrolská dálková stezka Orlí cesta (Alderweg) je dlouhá 413 kilometrů a dělí se na 33 lehkých i vysokoalpinistických etap. Trasa začíná v horském středisku St. Johann a končí v obci St. Anton am Arlberg. Po cestě můžete obdivovat horské louky, bublající horské potoky, sněhová pole a nepřebernou místní faunu. Pokud se sem vydáte, určitě zavítejte i na bobovou dráhu Alpine Coaster a do jeskyně Blaue Grotte.

     

     

    Jezero Achensee v Tyrolsku
    Autor: Shutterstock
  • 7.

    Korutany/Východní Tyrolsko: Karnská hřebenová cesta

    Karnská hřebenová cesta (Karnischer Höhenweg) je dlouhá 150 kilometrů a vede ze Sillianu ve východním Tyrolsku až do Arnoldsteinu v Korutansku. Trasa vede podél hranic a turisté se na cestě ocitnou chvíli i v Itálii. Během 8-11denního výletu si přijdou na své i milovníci historie, kteří mohou obdivovat četné pozůstatky z období první světové války.

     

     

    Pohled na italské dolomity z Karnských Alp
    Autor: Shutterstock
  • 8.

    Dolní Rakousko: Cesta údolím Dyje

    Cesta údolím Dyje (Thayatalweg) vede po širokých cestách podél řeky k návrší Umlaufberg. Dlouhá je asi 185 kilometrů a vede z Nebelsteinu do Retzu. Nejlepší na celém úseku je zřejmě vyhlídka Überstieg, ze které se návštěvníkům naskýtá nádherný výhled na Dyji a její meandry. Turisté mohou po cestě zavítat i na vodní zámek Heidenreichstein, zříceninu hradu Kaja, do kláštera Geras či vinařského města Retz.

     

     

    Vodní hrad Heidenreichstein
    Autor: Shutterstock
  • 9.

    Štýrsko: Hřebenová túra Vysokými Taurami

    Hřebenová túra Vysokými Taurami (Tauernhöhenweg) měří asi 200 kilometrů a dělí se na 8 etap. Trasa je součástí ústřední alpské pěší magistrály 02. Po cestě můžete obdivovat překrásné vodní plochy a burácející vodopády. Vrcholným zážitkem je pak přechod kotle Klafferkessel. Trasa je určena zkušeným turistům a začíná u chaty Hochwurzenhütte u Rohrmoosu v údolí Ennstal.

     

    Národní park Vysoké Taury
    Autor: Shutterstock
  • 10.

    Tyrolsko: Stubaiská hřebenová cesta

    Stubaiská hřebenová cesta (Stubaier Höhenweg) vede 120 kilometrů panenskou vysokohorskou krajinou. Jedná se okružní stezka se začátečním/konečným bodem jsou chaty Innsbrucker a Starkenburger. Túra zabere osm dní a počítejte s určitou náročností.

     

    Stubaiské Alpy
    Autor: Shutterstock
  • 11.

    Dolní Rakousko: Okruh kolem Schneebergu

    Ráj výhledů, tak se přezdívá okružní cestě kolem Schneebergu (Schneeberg-Themenweg), která je vhodná pro i pro začátečníky. Trasa vede od horní stanice ozubnicové dráhy Salamander Zahnradbahn jezdící z Puchbergu pod Schneebergem a měří 16,7 kilometru.

     

    Nejvyšší hora Dolního Rakouska Schneeberg (2076 m.n.m.)
    Autor: Shutterstock
  • 12.

    Salcbursko: Zell am See-Kaprun

    To nejlepší na konec! Alespoň pro malé turisty. Rakouský region Zell am See-Kaprun nabízí ideální atrakci pro rodiny. Můžete tu objevovat vrcholky Alp v doprovodu lam! Tras je tady nekonečně – region Zell am See-Kaprun nabízí 400 kilometrů turistických tras v každé výšce – od té vedoucí na vrchol hory Kitzsteinhorn, výlety k vysokohorským nádržím, panoramatické procházky na hoře Schmittenhöhe nebo příjemné cestičky kolem jezera Zell.

     

    Od května do října se tu aktivní turisté, rodiny a milovníci přírody mohou vydat objevovat ledovce, hory a jezera ve společnosti těchto pozorných a v kramflecích si jistých zvířat. Ochočená zvířata z And se nechají vést i dětmi, a ty bez remcání delší výlety krásnou vysokohorskou přírodou.

     

    Lama trekking v Zell am See-Kaprun.
    Autor:  Zell am See-Kaprun Tourismus GmbH
  • 13.

    Tipy na výlety

    Chcete strávit léto v Rakousku a nevíte, kam se vydat? Ušetřete si starosti s plánováním a vyplňte si tento ultrakrátký kvíz. Hned zjistíte, která oblast je pro vás nejvhodnější, abyste si dovolenou maximálně užili.

    Fotogalerie
    16 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

osmnactka1...@...: Pěkný článek, my jsme se zrovna vrátili z dovolené v Alpách, kam každoročně vyrážíme lézt a opět jsme si to moc užili. Při lezení si zakládám hlavně na kvalitní výbavě, kam samozřejmě patří i pevná a bezpečná lana. Ta kupuji na http://eshop.lanex.cz/ a nikdy jsem neměla sebemenší problém, ani se zbožím ani se samotným nákupem.

(07. 07. 2017 16:18)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy