Godard a jeho přítelkyně prošlapali velkou část Asie - projeli Čínou, Indií, Tureckem a vynechali jen několik zemí, do kterých nedostali vízum. V obci Castel Volturno na západním pobřeží jižní Itálie ale jejich cesta skočila.

Když se koupali v moři, Étiennův bicykl někdo ukradl. Lékař posléze prostřednictvím svého facebookového profilu za kolo a obsah brašen nabídl odměnu. Příběh ihned začal plnit stránky místních novin a nečekaně zareagovali i místní lidé.

Obyvatelé Castel Volturna založili na facebooku skupinu a vybírají na nové kolo. Přispěl i jejich starosta Dimitri Russo. "Samozřejmě jsem také přispěl stanovených pěr eur a také jsem se pokusil sehnat další peníze. Uvidíme, jak to dopadne. Doufáme, že budeme moci pana Godarda pohostit a dát mu nové kolo," řekl starosta.

Mezi projevy solidarity na sociální síti se vloudil i ironický komentář jednoho z místních radních. "Po cestě kolem světa přijede do Castel Volturna a ukradnou mu kolo. Dobrá. Mnohé to pobuřuje, ale ve skutečnosti otázka zní: drahý brachu, jak ses proboha ocitl v Castel Volturnu?"

Fotogalerie
3 fotografie

Podívejte se na originální cestu kolem světa se slepicí:

Video
Video se připravuje ...

Francouz Guirec Soudee cestuje kolem světa se slepicí. Instagram/voyagedyvinec