Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Pošťák ze Šumperska ukradl výherní tiket na cestu kolem světa: Než odjel, dopadli ho policisté

Pošťák ze Šumperska ukradl výherní tiket na cestu kolem světa: Než odjel, dopadli ho policisté. (Ilustrační foto)
Pošťák ze Šumperska ukradl výherní tiket na cestu kolem světa: Než odjel, dopadli ho policisté. (Ilustrační foto)  (Autor: Městská policie Most)
Autor: ČTK - 
5. května 2017
17:51

Šumperští policisté dopadli osmačtyřicetiletého muže, který údajně při třídění zásilek odcizil výherní sázenku na cestu kolem světa v hodnotě půl milionu korun. Na základě výherního tiketu si podle kriminalistů stihl poukaz u loterijní společnosti vybrat, na cestu se však už nevydal.

Policisté jej obvinili z porušení tajemství dopravovaných zpráv a z krádeže ve stadiu pokusu. Hrozí mu až osm let vězení, řekla ČTK policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Na výherní tiket narazil podle policie muž ze Zábřežska na konci února, když jako zaměstnanec zodpovědný za třídění a přípravu zásilek k doručování záměrně otevřel poštovní zásilku putující do Šumperku. „Zásilka obsahovala originální výherní sázenku na hru Eurojackpot a potvrzení o výhře věcné ceny ‚Cesta kolem světa‘. Doklady si osmačtyřicetiletý muž ponechal a o týden později je v Praze předložil pracovníkům loterijní společnosti jako výherce,“ uvedla policejní mluvčí.

Na základě výherního tiketu poté obdržel poukaz na cestu kolem světa v hodnotě půl milionu korun. U cestovní kanceláře jej však už uplatnit nestihl, protože jej odhalili policisté. Ti se případem začali zabývat poté, co se na ně obrátil šestašedesátiletý muž, skutečný výherce poukazu. Zásilku poslal svému synovi na Šumpersko, kam však nedorazila.

Jinou bizarní krádež řešili policisté v Praze:

mak ( 6. května 2017 05:25 )

 Jak "ve stadiu pokusu"???? 😲 Poukaz vybral = krádež realizoval. Uskutečněni,.prokazano, zavřít. Ve staidu pokusu by bylo, kdyby to planoval,.neuspesne vyzkoušel.... Jako.ukrast kabelku, z niz ještě zloděj nestihl utratit peníze, tsk.neni krádež ve stadiu pokusu!!!

karmina ( 5. května 2017 21:29 )

Hlavně dýchej.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání