Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Úchvatné fotky ze země šejků: Tohle jsou nejkrásnější instagramová místa Dubaje!

/
  • Adress Beach Resort
    16. září 2021 ● 07:58

    Při prozkoumávání Dubaje najdete opravdu krásná a zajímavá místa, která oživí váš Instagram. Ne náhodou je Dubaj údajně nejvíce insta-friendly městem na světě, ať už jste v poušti nebo v nejvýše položeném nekonečném bazénu. Každý kout je zde malebný a fotogenický. Podívejte se na seznam těch nejinspirativnějších z nich!

  • 1.

    Vyhlídková plošina The View at The Palm

    Užijte si bezkonkurenční výhledy na ikonický ostrov z vyhlídkové plošiny The View at The Palm. Vyhlídka ve výšce 240metrů nabízí panoramatický pohled na ostrov Palm Jumeirah uprostřed třpytivých vod Arabského zálivu a na panorama Dubaje v dálce.
    Vyhlídková plošina
    Autor: Dubai Tourism

  • 2.

    Hipsterská čtvrť La Mer

    La Mer je plná nepřeberného množství obchodů, kaváren a pláží a vašemu instagramu tak dodá pestrobarevnou atmosféru. Zdi posprejované graffiti vytvořené místními umělci vytvářejí v této čtvrti pocit jedinečnosti a moderního stylu. Nejenom, že zde vyfotíte perfektní selfie, ale také se tu dobře najíte. La Mer má více než 130 restaurací a kaváren.
    Hipsterská čtvrť La Mer
    Autor: Dubai Tourism

  • 3.

    Dubajský rám

    Dubai Frame je jednou z nejslavnějších atrakcí města. Tato 150 metrů vysoká a 93 metrů široká stavba s mostem spojujícím její dvě věže je naprosto jedinečným architektonickým konceptem. Svým tvarem připomíná rám obrazu a zatímco směrem na sever z ní můžete pozorovat historickou čtvrť Dubaje, směrem na jih poskytuje dech beroucí výhledy na moderní panorama města.
    Dubajský rám
    Autor: Dubai Tourism

  • 4.

    Zážitek v poušti

    Žádný výlet do Dubaje není úplný bez návštěvy pouště. Fotky na písečných dunách mají jedinečné kouzlo a jednoduše nemůžete šlápnout vedle. Stojí za to navštívit tradiční beduínský tábor –Marmoom Bedouin Experience. Můžete se zúčastnit tradiční beduínské karavany a hodování.
    Zážitek v poušti
    Autor: Dubai Tourism

  • 5.

    Ain Dubai

    Obří kolo Ain Dubai na ostrově Bluewaters Island rozšiřuje seznam světových rekordů v držení Dubaje o další položku. Vyhlídkové kolo je obklopeno nákupními centry, restauracemi, rezidencemi a tradičním tržištěm a nabízí výhledy na překrásné dubajské pobřeží, působivé panorama dubajského přístavu a proslulé stavby jako Burj Al Arab, Palm Jumeirah a Burj Khalifa. Ain Dubai nabízí jedinečné zážitky, které uspokojí všechny cílové skupiny od jedinečných možností stolování, romantických zážitků, rodinných kabin až po velkolepé kulturní akce.
    Ain Dubai
    Autor: Dubai Tourism

  • 6.

    Pláž Black Palace s výhledem na Burj Al Arab

    Pláž Black Palace nebo Al Sufouh Beach je jednou ze skrytých pláží Dubaje. To je pravděpodobně důvod, proč ji lidé rádi nazývají Secret Beach. Krásná písečná pláž s křišťálově modrou vodou je ideálním místem k relaxaci a užívání si západů slunce. Nabízí úžasný výhled. Na pravé straně Burj Al Arab a před vámi The Palm Jumeirah.
    Pláž Black Palace s výhledem na Burj Al Arab
    Autor: Dubai Tourism

  • 7.

    Přístav Dubai Creek

    Dubai Creek Harbour je nová dubajská čtvrť. Hlavním důvodem, proč stojí za návštěvu je úžasný výhled na město. Je to určitě jedno z nejlepších míst na focení panorama Dubaje. Mnoho lidí si toto místo plete s Dubai Creek. To je zátoka se slanou vodou, která je nyní součástí nového dubajského kanálu, zatímco Dubai Creek Harbor je specifickou čtvrtí na břehu Dubai Creek.
    Přístav Dubai Creek
    Autor: Dubai Tourism

  • 8.

    Mexická křídla

    Jedna z nejnovějších atrakcí města nabývá díky instagramu na popularitě. Sochu zlatých křídel u promenády kolem Dubai Mall nemůžete přehlédnout.S Burj Khalifou v pozadí vznikají opravdu impozantní fotky.
    Mexická křídla
    Autor: Dubai Tourism

  • 9.

    Adress Beach Resort

    Existuje jen málo osvobozujících pocitů, jako je plavání pod širým nebem a oblohou, která se táhne až k obzoru –a to nyní v Dubaji zažijete téměř 300 metrů nad hladinou moře. Tento střešní bazén v nově otevřeném Address Beach Resort byl vbřeznu vyhlášen jako nejvyšší nekonečný bazén na světě.
    Adress Beach Resort
    Autor: Dubai Tourism

  • 10.

    Dubajská zázračná zahrada

    Na rozkvetlou zahradu uprostřed zimy narazíte též v Dubaji.Miracle Gardenod listopadu do května ožívá miliony nápaditě aranžovaných květin. Najdete tu pěšinu rámovanou aranžmá ve tvaru srdcí, květinové zámky, umělecky ztvárněná zvířata a další pestrobarevné výtvory. Hned vedle se nachází Dubai Butterfly Garden, ve které budete mít šanci se vyfotit s tisícovkami pestrobarevných motýlů poletujících všude kolem.
    Dubajská zázračná zahrada
    Autor: Dubai Tourism
    Fotogalerie
    10 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

hafblaf: Tak bohatí a jejich chudí arabští přátelé se musí cpát do Evropy. Proč?

(21. 12. 2021 20:02)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy