Přílet hydroplánem

Exotické souostroví Maledivy se rozprostírá na ploše 298 km2. Z toho 99 % území tvoří vodní plocha. Na Maledivách proto nečekejte rozvinutou silniční síť. Není totiž zapotřebí. K cestování mezi jednotlivými ostrovy slouží lodě a hydroplány.

Běžné hotelové transfery autobusem z letiště do hotelu nejsou příliš záživné. Co ale takhle zažít hotelový transfer soukromým hydroplánem? Na Maledivách je to běžný způsob přepravy. Zatímco na mezinárodní letiště Male vás přepraví například aerolinky Emirates, transfery do hotelového komplexu nejčastěji zprostředkovávají hydroplány. Samotným zážitkem je už pouhé přistání na vodní hladině a výstup na lodní molo. Zážitky, které se skvěle vyjímají nejen ve vyprávění, ale také na fotografiích.

Ubytování na soukromém ostrově

Maledivy tvoří devatenáct korálových atolů, kolem nichž se nachází tisíce malých ostrovů. Věděli jste, že každý hotelový rezort se rozprostírá na samostatném ostrově či souostroví?

Exotické Maledivy totiž tvoří 1 196 ostrovů, z nichž trvale obydlených jsou přibližně dvě stovky. Nabízí se tak dostatek místa pro romantické hotelové rezorty. Ty nejsou tvořené patrovými domy, ale především nízkou zástavbou, která splývá s okolní přírodou a nenarušuje ráz krajiny. Ubytování na Maledivách tvoří romantické domy na pláži i mořské apartmány v malebných zátokách. A právě vodní bungalovy i plážové apartmány poskytují nejlepší místa nejen pro nerušený odpočinek, ale i pro jedinečné fotografie na Instagram.

Potápění mezi mantami a žraloky

Maledivy jsou doslova rájem pro potápěče. A to jak pro zkušené potápěče, tak i amatéry, kteří si potápění či šnorchlování chtějí pouze vyzkoušet. Maledivy totiž patří mezi 5 TOP potápěčských destinací na světě.

Potápění na Maledivách přeje teplá a průzračná voda, velké množství potápěčských lokalit, vzrušující potápění u vraků lodí i rozmanitý podmořský život. Během potápění můžete pozorovat manty obrovské, korálové ryby, murény a také žraloky velrybí, kladivouny a žraloky lagunové.

Nezapomeňte na spropitné

Za veškerou obsluhu je dobrým zvykem dávat spropitné. A čím platit na Maledivách? Oficiální měnou je Maledivská rupie (MVR). Spropitné lze hradit v dolarech. Obvykla částka činí jeden dolar na osobu.