Odjedete jako snoubenci a vrátíte se jako novomanželé. A vlastně spojíte svatbu rovnou se svatební cestou. Asi na ní sice nebudete mít kulisu kompletního příbuzenstva, ale o to romantičtější a osobnější obřad bude.

Podívejte se, jak jednoduché je vstoupit do manželství v Las Vegas, jak vypadá romantika na Maledivách, a zjistěte, na kolik vyjde svatební obřad na ostrově Mauritius. Máme pro vás přehled těch nejlepších míst pro svatbu na světě!

Chtěli byste luxusní svatbu? Inspirujte se! Soukromý bazén, vlastní sluha: nakoukněte do hotelů s nejlepšími službami na planetě!

V Las Vegas budete svoji za patnáct minut

„Rychlosvatba“ ve Vegas je nejen vděčným námětem několika filmů, ale i každodenní realitou. Sladké „ano“ si tu totiž každý rok řekne asi 160 tisíc párů. Těžko ale říct, u kolika z nich je to spíš výsledek alkoholového opojení. Svatba tady je totiž záležitost pár minut a pár desítek dolarů.

Las Vegas je město hříchu… a také extra rychlých svateb.
Autor: ESO travel

 „Oddací list vám vystaví místní soud za pětapadesát dolarů a kaple, kde vás oddají, jsou tady na každém rohu,“ přibližuje svatební atmosféru uprostřed Nevadské pouště turista, který tady strávil několik dní. Svatby jsou ve Vegas byznys jako každý jiný – za poplatek vám tady půjčí přímo před obřadní síní šaty, květinu a dokonce i svědky. Za poplatek tu dokonce uspořádají přímý přenos přes internet – nejspíš proto, aby si babičky mohli na druhé straně světa poplakat.

Pozor na to, že svatba v Las Vegas není jen zábava, ale v Česku ji úřady berou jako stoprocentně platnou! 


Speciální svatební balíčky

Naplánovat svatbu v zahraničí stojí poměrně dost úsilí a času. Ať už jde o předsvatební přípravy, nebo o dlouhé papírování po návratu. Zahraniční svatby totiž vyřizuje jediná matrika v Česku, matrika v Brně. I proto se vyplatí popřemýšlet o svatebních balíčcích , které nabízejí některé cestovní kanceláře. Sice si připlatíte, ale cestovka se postará o veškeré přípravy na místě a pomůže i s úředničinou. Vyrazit se takto dá třeba do Dominikánské republiky nebo do Thajska.


 

Svatba v ráji? Není problém! Vzít se můžete třeba na Maledivách, jen pozor, že místní obřad není v Česku platný.
Autor: ESO travel

Maledivy: Symbolická svatba na pláži

Maledivy jsou jednou z nejluxusnějších a nejromantičtějších lokalit světa. Není divu, že se tu na pláži vzali třeba i hokejista Patrik Eliáš s Petrou Volákovou. Člověk má pod bosýma nohama jen jemný písek, lehké šaty rozvlní čas od času větřík, živé květiny ve vlasech omamně voní…

Jen pozor na to, že sňatek, který tady člověk uzavírá, je pouze symbolický a manželství nemá po návratu do Česka právní váhu. Musí se zlegalizovat a jedinou matrikou, která má tuto pravomoc, je matrika v Brně.

Jak vypadá OPRAVDU luxusní dovolená? Podívejte se na zázemí resortů na Maledivách!  

Papírování nicméně za tento zážitek určitě stojí. Čerství novomanželé mohou strávit následné líbánky na Maledivách třeba ve vodním bungalovu, s prosklenou podlahou a s možností vyrazit si na večeři do unikátního podmořského restaurantu. 16 stop pod hladinou moře, ve společnosti tropických ryb, které od strávníků dělí jen pár milimetrů silné sklo – večeře tady je zážitek na celý život.

Atol Ari patří k nejluxusnějším místům planety.
Autor: ESO travel

Svatba na Tahiti – svatba na ostrově srdce

Vesnička Tiki Village, polynéský chrám nazývaný marae, kmenový náčelník, všude květiny,  z nich uvité věnce a budoucí manželé připlouvající na lodi – ona v převleku princezny, on za polynéského válečníka. Tak nějak vypadá svatba na ostrově Tahiti, kterému se díky jeho romantickému rázu přezdívá „ostrov srdce“.

Tahiti patří mezi nejromantičtější místa světa. Mrkněte na další: Zadáno pro zamilované: Podívejte se na žebříček nejromantičtějších míst planety!

Snoubenci nakonec vystoupí na břeh, kde jim náčelník sdělí jejich nová polynéská jména, omyje jim ruce kokosovým mlékem a nakonec je oddá… opět ale pouze symbolicky. „Pokud by měl být svazek právně platný, bylo by potřeba ho ještě uzavřít na úřadě a předtím pobývat na území Francouzské Polynésie minimálně měsíc,“ poznamenává k tomu úřednice.  

Na Tahiti si užijete maximum soukromí a sami sebe. Snídani vám přivezou až do vodního bungalovu na vahadlovém člunu.
Autor: ESO travel

Máte na to? Jeďte na Mauritius!

Výčet mezi Čechy oblíbenými destinacemi by mohl uzavřít Mauritius . Místní svatební obřad české úřady uznávají. Svatba tady se ale musí plánovat s velikým předstihem, o Mauritius je totiž nemalý zájem. Odpovídají tomu i ceny. Na druhou stranu – kdo může říct, že si „Ano“ řekl na místě, které Mark Twain označil za otce ráje.

Cestovní kancelář ESO travel, specialista na Asii, Severní, Jižní a střední Ameriku, Tichomoří a Afriku vybírá z nabídky pobytových zájezdů

Pearl Beach Resort, Bora Bora

Výhled na lagunu, tropická zahrada, v dálce obrys Bora Bora, privátní hotelová pláž s bílým korálovým pískem a nad hlavou modro. Pojeďte do Francouzské Polynésie!


Autor: ESO travel
 

Mauritius - Hotel Le Touessrok  

Zázemí pěti hvězdiček, jedinečná architektura a unikátní propojení i s ostrůvky v blízkosti hotelu. Na ně se vyráží privátní lodí. Dopřejte si to nejlepší na Mauritiu!

 
Autor: ESO travel

Svatba ve Vegas!  

Jaké je tohle oslnivé město hazardu? Proč jej jedni zbožňují a jiní zatracují? Tyhle otázky si lidé kladou většinou až se vymaní z jeho kouzla, opustí přeplněné ulice a vydají se vstříc opuštěným pouštím, které jej obklopují.

 
Autor: ESO travel