Ubytování a servis v Šarm aš-Šajchu

Celé letovisko je velmi moderně řešené. Kromě kilometrů překrásných písčitých pláží se ve městě nachází i řada bazénů. O koupání tedy není nouze. Ve městě se nachází řada barů, casin, diskoték, obchodů, trhů a není nouze ani o bankomaty. V letovisku se neztratíte. Vše je dobře značeno a ve většině hotelů je k dispozici mapa. Ceny ubytování se liší v závislosti na počtu hvězdiček, nicméně bydlení pod 700kč na noc nečekejte. Vzhledem k umístění letoviska na jihu Sinajského poloostrova, Šarm aš-Šajk není nejlepším výchozím bodem pro cesty za památkami (přesto výlety nabízí). Pokud ale hledáte místo pro odpočinek a zážitky, tady jste správně.

Panoramatické pohledy na Šarm aš-Šajch, ZDE!

Stručně z historie Sharm El-Sheikh

Tak jako většina přímořských měst, i Šarm aš-Šajch byl původně rybářskou osadou. K rozvoji města došlo až v 50. letech, kdy bylo město obsazeno Izraelem. Během následujících let letovisko vyrostlo doslova z ničeho. Bylo dále rozšiřováno dnešní mezinárodní letiště Šarm aš-Šajch, které dříve bylo vojenskou základnou. V roce 1982 bylo město znovu předáno pod správu Egypta, který v jeho rozvoji pokračoval. Dnes má Šarm aš-Šajch přes 30 tisíc obyvatel a nabízí jedny z nejkrásnějších pláží na světě.

Písčité pláže Šarm aš-Šajch

Většina hotelů v letovisku vlastní svůj kousek písečné pláže pro své hotelové hosty. Nestává se tedy, že by určitá část pláže byla přeplněná. Lehátko si najdete vždy. Významnou atrakcí oblasti jsou bohaté korálové útesy. Ve městě se nachází potápěčské školy i půjčovny vybavení. Potápění ale není jedinou atrakcí, kterou Šarm aš-Šajch nabízí. Velmi oblíbený je například windsurfing. Nouze také není o atrakce typu jízda na banánu taženém motorovým člunem. Pokud chcete vidět korálový útes, ale nechcete se k němu potápět, můžete využít služeb lodě s proskleným dnem.

Související odkazy:

Kam k moři? Vedou Egypt, Chorvatsko, Itálie a Řecko

Na cestách s Danou Batulkovou aneb Tipy na nejkrásnější dovolenou s dětmi

Pláže a moře klidu – dovolená v letovisku Taba

V Egyptě otevřeli muzeum už vyhynulých kytovců

Safaga – místo pro výlety, sport i relaxaci

Čeští archeologové se blýskli: V Egyptě našli člun starý 4,5 tisíce let