Chorvatsko díky dobrým epidemiologickým podmínkám bylo minulý rok považováno za bezpečnou destinaci, v čemž chce pokračovat i v roce 2021. Kromě již známé značky Světové rady pro cestování a cestovní ruch (WTTC) Safe Travels, byla navržena národní značka s názvem Safe stay in Croatia, která je důležitým prvkem pro představení Chorvatska jako bezpečné a žádoucí destinace, ale také pobídkou pro všechny zúčastněné strany v cestovním řetězci – od čerpacích stanic po letiště, trajekty a hotely, přístavy, soukromá ubytování, muzea a další atrakce k dodržování epidemiologických opatření i nadále.

„Během příprav na tento turistický rok, v němž bohužel stále trvá pandemie, jsme zařadili na první místo bezpečnost a zdraví našich spoluobčanů a hostů. Jedná se o projekt, ve kterém Ministerstvo cestovního ruchu a sportu bylo podpořeno předními turistickými a profesními sdruženími, která jsou součástí Rady pro oživení a rozvoj cestovního ruchu, realizaci turistického roku 2021 a zdokonalení turistické nabídky. S předepsanými protokoly jsme pokryli více než 200 000 subjektů v pohostinství a poskytovatelů služeb v cestovního ruchu,“ uvedla ministryně cestovního ruchu a sportu Chorvatska Nikolina Brnjac a dodala, že je důležité zajistit, aby národní značka byla k dispozici všem zúčastněným stranám v cestovním ruchu a v cestovatelském řetězci, čehož bylo dosaženo.

Propagační kampaň zrealizuje Chorvatské turistické sdružení. „Během března a dubna provedeme kampaně na trzích v Německu, Rakousku, Itálii, Polsku, Velké Británii, České republice, Slovensku, Maďarsku, Francii a Nizozemsku. Kromě propagační části, která se týká umístění Chorvatska jako dobře připravené a bezpečné turistické destinace, má tato kampaň i vzdělávací charakter, protože chceme našim hostům představit protokoly a epidemiologická opatření prováděná na všech úrovních cestovního ruchu s cílem zajistit bezpečný a pohodlný pobyt v naší zemi,“ ředitel Chorvatského turistického sdružení Kristjan Staničić a dodal, že reklamní aktivity, mimo jiné i prostřednictvím videa, budou realizovány na online kanálech a sociálních sítích s #SafeStayInCroatia a na nejčtenějších online portálech na těchto trzích.

Chorvatsko přišlo s projektem ohledně bezpečnosti svých turistů v době pandemie.
Autor: Safe Stay in Croatia

Dodáváme, že zainteresovaná veřejnost bude moci vyhledat všechny zúčastněné strany z cestovního ruchu nesoucí značku Safe stay in Croatia prostřednictvím webové stránky www.safestayincroatia.hr. Naleznou tam příslušné informace o zdravotních a bezpečnostních protokolech v sedmi základních kategoriích, ale také informace o tom, jak jednat v případě podezření na COVID-19.

„Uživatelé budou mít příležitost zanechat své dojmy prostřednictvím formuláře na webových stránkách, což je pro nás důležitá zpětná vazba, kterou budeme moci použít pro další vylepšení,“ uvedla ministryně Brnjac. 

Video
Video se připravuje ...

Chorvatsko přišlo s projektem ohledně bezpečnosti svých turistů. Safe Stay in Croatia

Fotogalerie
33 fotografií