A ta je velmi příznivá! Nákazy koronavirem se tady opravdu bát nemusíte. „Na Hvaru byli infikováni covidem-19 pouze 4 lidé. Jsou to mladí lidé, kteří pracovali v Rakousku. Okamžitě byli izolováni a převezeni do nemocnice ve Splitu,“ popsala Nada Puljić, která v Zavale nabízí tři apartmány se samostatnými  vchody.

Rezervace i na 28 nocí

A první letošní hosty už má! „Jeden pár se dvěma malými dětmi a babičkou si rezervoval byt v přízemí na 28 nocí. Žijí v Německu a jsou českého a slovenského původu,“ popisuje Nada, ke které se už dlouhá léta pravidleně vracejí stálí hosté z Česka, Slovenska i Polska. „Stálí hosté, kteří si rezervovali předem, objednávky pobytu dosud nezrušili. Dostáváme také nové dotazy ohledně rezervace,“ nestěžuje si Nada. Koronaviru se u nich prý opravdu nikdo bát nemusí. „Držíme si odstup, dezinfikovali jsme pokoje a jsme všichni spokojení,“ dodala.

Důležitý formulář

Chorvatsko se 28. května otevřelo turistům. Pro ty, kdo se na Balkán chystají, připravila však tamní vláda formulář, který jim umožní překročit hranice bez čekání. Registrační dotazník doporučují Chorvaté vyplnit předem po internetu, vytisknout si ho a vzít s sebou. Ti, kteří tak neučiní, ho budou muset vyplnit přímo na hranicích. Ovšem v takovém případě podle chorvatského ministra vnitra Davora Božinoviče musí počítat s dlouhým čekáním. Formulář je umístěn na webu chorvatského ministerstva turismu.

Fotogalerie
23 fotografií