Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Karanténa tvrdě dopadla na cestovní ruch: Za návštěvu těchto míst vám dokonce zaplatí!

/
  • Karanténa tvrdě dopadla na cestovní ruch: Za návštěvu těchto míst vám však dokonce zaplatí
    28. května 2020 ● 14:08

    Kvůli koronavirové pandemii mnoho států přišlo o velmi důležitou součást své ekonomiky, o turistiku. Epidemie nebezpečného viru způsobila uzavření hranic ve velké většině zemí, a tak oblíbené cestovatelské destinace přišly o své návštěvníky. Některé státy však už teď přicházejí s řešením, jak do budoucna přilákat co nejvíce turistů. Jednoduše jim nabízí některé služby zdarma!

  • 1.

    Sicílie

    Itálie byla jedno z pandemií nejvíce zasažených zemí Evropy a zároveň se jedná o turisticky velmi oblíbenou oblast. Největší ostrov ve Středozemním moři, Sicílie, už chystá pro budoucí turisty poukazy. Země by jim mohla zaplatit až polovinu nákladů na letenky a také ubytování na jednu noc. Volné by také měly být vstupy do některých významných památek.

    Přestože do Itálie se turisté ještě letos určitě nepodívají, už nyní si mohou lidé získat vouchery na oficiálních stránkách s názvem Navštivte Sicílii

    Pláž Mondello na Sicílii
    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Japonsko

    Japonská vláda se nyní snaží o co nejrychlejší restart ekonomiky, nabízí proto návštěvníkům zdarma nejrůznější místní speciality jako saké a suši. Pokud by počet nakažených v zemi stále klesal, tyto výhody by mohlo být možné využít už v červenci. Bohužel nabídka však platí pouze pro obyvatele Japonska, kteří vyráží na dovolenou v rámci země. Zatím totiž není zcela jasné, zda by se do budoucna tato nabídky týkala také zahraničních turistů.

    „Obraz o mezinárodní cestování je stále nejasný, ale mnoho zemí po celém světě se začíná vzpamatovávat z koronavirové pandemie a snaží se dát ekonomiku do pořádku,“ napsalo lyžařské středisko Nagano, kde se konala Olympiáda v roce 1998, na svém facebookovém profilu. „Japonské hospodářství je závislé na cestovním ruchu. Abychom přiměli lidi znovu milovat Japonsko, vláda bude možná hradit polovinu cestovních výdajů, podrobnosti však stále nejsou jasné,“ dodalo centrum.

    Tokio
    Autor: Reuters

  • 3.

    Mexiko

    Turisté toužící po návštěvě cizokrajného Mexika, které se pyšní především vyhlášenou kuchyní a písečnými plážemi rozhodně nepříjdou zkrátka. Podle Asociace hotelů v Cancúnu by nově mohlo být možné získat například noc v hotelu zdarma, pokud zaplatíte další dvě. Další výhody nabízejí specifické cestovní kanceláře a podle Daily Mirroru zahrnují třeba pokrytí části nákladů na letenky.

    Playa Paraiso, Mexiko
    Autor: Shutterstock

  • 4.

    Bulharsko

    I Bulharsko se snaží, aby se k nim opět vrátilo množství turistů. Proto nově nabízí svým návštěvníků na Slunečném pobřeží i jinde v zemi bezplatná lehátka, stolky či slunečníky.

    Slunečné pobřeží
    Autor: Shutterstock

  • 5.

    Kypr

    Narozdíl od ostatních nových opatření a nabídek u téhle budete doufat, že ji nebudete muset využít. Pokud přeci jenom budete, určitě vás potěší, že se o vás kyperská vláda tak skvěle postarala. Ta totiž plánuje každý den na letišti testovat náhodný počet cestujících a v případě, že bude některý z turistů na koronavirus pozitivní, vláda mu poskytne bezplatnou péči a uhradí náhlady na ubytování i jídlo a pití.

    Kypr
    Autor: profimedia.cz

  • 6.

    Británie: Ale jenom svým občanům

    Patricia Yatesová ředitelka britské cestovní kanceláře Visit Britain řekla deníku The Sun, že zvažují, že by obyvatelům Velké Británie poskytli nějaké výhody, aby zůstali v bezpečí v zemi, ale zároveň vyrazili poznávat její skryté krásy. „Mohli bychom vytvořit nějaké zajímavé kampaně a nebo dát lidem přímo peníze abychom je motivovali k cestování po Británii,“ sdělila Yatesová.

    Pláž Wild Pear Beach v Anglii
    Autor: Shutterstock, Profimedia.cz

  • 7.

    Galerie

    Fotogalerie
    82 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 7

fandasever: Turistický ruch může fungovat jen když funguje průmyslová a zemědělská výroba, člověk si musí někde vydělat peníze aby je mohl někde jinde utratit, turistika nemůže fungovat tak že kuchař v restauraci bude obsluhovat číšníka z vedlejší restaurace

(28. 05. 2020 19:57)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy