V malebných prostorách kladenského zámku jsou k vidění fotografie z posledních let od pětice fotografů z uskupení Photo Orbis. Všechny snímky zachycují krásy české krajiny, nechybí však ani umělecké pohledy na známá i neznámá zákoutí našich měst a památek.

Věříme, že návštěvníky fotografie zaujmou a přesvědčí je ke koupi, a společně s námi tak zlepší podmínky dětem, které v mnoha případech osiří už v prvních okamžicích svého života a zůstanou bez prostředků. My jsme přesvědčeni, že právě ony naši pomoc potřebují, a proto výtěžek míří do Dětského centra Kladno,“ popsal fotograf Ivan Šulek. Navíc probíhá i výstava věnovaná výtvarníkovi Zdeňku Milerovi, autorovi světoznámého krtečka.

Pomůžete překonat 120 tisíc?

Výstava navazuje na úspěšnou akci z roku 2014, která vynesla zdravotně znevýhodněným dětem přes 118 tisíc korun. Letos chtějí částku překonat, vybraná suma zatím přesáhla 50 tisíc. „Sponzoři pokryli veškeré výrobní náklady, všechny peníze jdou opravdu na místo určení,“ vysvětlil Ivan Šulek. Cena obrazů se pohybuje od 2500 do 3500 korun, na místě jsou i grafiky a malé fotografie za 1000 korun.

Šance opuštěným a nemocným

Dětské centrum Kladno je zdravotnické a ubytovací zařízení, které vzniklo na půdorysu původního kojeneckého ústavu. Zajišťuje komplexní péči o postižené, zdravotně znevýhodněné, osiřelé nebo rodiči opuštěné či zanedbávané děti. Centrum kromě toho zajišťuje i chod dětského domova, kde vyrůstají děti až do dovršení šesti let.

Photo Orbis... dětem II

Kde: Kladenský zámek, Zádušní 1

Kdy: út–pá, 12–17, víkend 10–17, do 17. 5.

Za kolik: 70 Kč, děti a senioři 50 Kč

Fotogalerie
7 fotografií