»Novogotický klenot Rohanů«

Obsahuje autentické zámecké interiéry, které byly rekonstruovány na základě archivních materiálů do romantické novogotické podoby. Návštěvníky zaujme i zámecká kaple Nanebevzetí Panny Marie. Uvidíte zde také rohanskou portrétní galerii. Jedná se o největší středoevropskou sbírku francouzského portrétního malířství.

Zámek Sychrov jako jediný v České republice má klasické královské apartmá, které bylo připraveno jen pro nejvýznamnější hosty. Za pozornost stojí také Malá jídelna, která je zdobena dvaceti dámskými portréty. Ty zachycují vývoj dámské módy od doby románské až po rokoko. Za pozornost stojí novogotická knihovna s více než sedmi tisíci svazky nebo luxusně zařízený kulečníkový salón.

Vstupné: Dospělí: 200 Kč; děti od 6 let, studenti, invalidé, senioři nad 65 let: 140 Kč; rodinné vstupné: 530 Kč.

»Zlatý poklad«

Výstava plastik a šperků z drahých kovů a kamenů, které České republice věnoval turnovský rodák, pan František Khynl. Tvorba klenotníka Františka Khynla měla své kořeny v tradičním českém šperkařství a byla výrazně ovlivněna jeho dlouholetým působením v Austrálii, USA a prací pro přední světové klenotnické firmy (např. Tiffany, Cartier, David Webb).

Vstupné: 100 Kč

»Zámecký park«

Mimořádnou pozornost věnoval kníže Kamil Rohan zámeckému parku v anglickém stylu. Najdete zde oranžérii, která sloužila i jako letní zámeček a květinová galerie. Mezi další zajímavá místa patří Rudolfova vyhlídka a romantická zřícenina Arturův hrad.

Vstupné jednotné: 30 Kč

Základní otvírací doba:

  • Leden až březen: 10:00-14:00 (denně)
  • Duben: 09:00 – 15:30 (denně)
  • Květen až srpen: 09:00 – 16:30 (denně)
  • Září, říjen: 09:00 – 15:30 (denně)
  • Listopad, prosinec: 10:00 – 14:00 (denně kromě 24.-26. 12)

Internet: www.zamek-sychrov.cz; telefon: 482 416 011

Zpět na hlavní článek Novogotický zámek Sychrov