Automuzeum Praga ve Zbuzanech

Muzeum je hodnoceno jako třetí největší značková sbírka na světě. V současné době zde uvidíte přes 80 automobilů Praga s datem výroby od roku 1908 do roku 1985.

Více informací naleznete zde!

Koněpruské jeskyně

Leží 6 km jižně od Berouna. S celkovou délkou 2050 m dosud známých chodeb a dómů o výškovém rozpětí přesahujícím 70 m, tvoří třípatrový systém, který je největší v Čechách! Ve středověku byly užívány jako tajná dílna penězokazů. Prohlídková trasa je dlouhá 620m a její absolvování trvá cca 1 hodinu.

Vstupné, otevírací dobu a další informace naleznete zde!

Lanové centrum Ořech

V lanovém centru ve tvaru lodi s 18 překážkami ve výšce 6 až 12 m si můžete vyzkoušet pohyb námořníka v ráhnoví. Lanové centrum najdete v obci Ořech na okraji Prahy s dosahem MHD. Pro méně zdatné námořníky kotví vedle korábu ještě malá pirátská loď s překážkami do 50 cm nad zemí.

Více o lanovém centru Ořech

Vápencové lomy Velká a Malá Amerika

Místo, kde se filmoval Limonádový Joe, ale také někdejší cílová stanice nepohodlných politických vězňů. To všechno jsou místní vápencové lomy. Známější Velká Amerika neboli český Grand Canyon je asi 800 m dlouhý, 200 m široký, až 100 m hluboký zatopený lom. Oblast kolem lomů na Americe je doslova prošpikovaná pověstmi a legendami. Ta nejznámější vypráví o hrůzném přízraku v německé uniformě SS jménem Hans Hagen, který se náhle vynořuje ze štol, zase se v nich beze stopy ztrácí a má na svědomí řadu záhadných úmrtí. Lomy se nacházejí v těsné blízkosti silnice vedoucí z obce Mořina do obce Kozolupy.

Informace o lomech Amerika, zde!

Zpět na hlavní článek Hrad Karlštejn!