Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Kim Kardashianová slaví 42! Připomeňte si její největší skandály

/
  • Kim Kardashian slaví narozeniny! Život má opravdu pestrý.
    21. října 2022 ● 05:00

    Kim Kardashianová slaví 42. narozeniny! Na krku má skandálů, že by vydaly na několik knih... I díky nim je z ní ale miliardářka patřící mezi nejslavnější celebrity světa. Na zdánlivých průšvizích a kontroverzích si dokázala vybudovat takovou kariéru, jakou má skutečně málokdo! Připomeňte si s námi její nejslavnější kauzy. 

  • 1.

    Domácí porno

    Kim Kardashianováse narodila do rodiny úspěšného právníka a zakladatele společnosti Movie Tunes, Inc. Roberta Kardashiana (†59). Její otec byl dobrým přítelem slavného hráče amerického fotbalu O. J. Simpsona (75), a dokonce ho zastupoval ve velmi ostře sledovaném případu vražd Nicole Brown Simpsonové (†35) a Rona Goldmana (†25), ze kterých byl obviněn. Rodina si nežila vůbec špatně – Kim vyrůstala ve slavné luxusní čtvrti Los Angeles, v Beverly Hills. Mezi její kamarádky z dětství patří například Paris Hiltonová (41). 

     

    Kim se ale vždy toužila prosadit i po svém. Toužila se stát herečkou, to se jí nicméně nikdy nepodařilo. Alespoň co se konvenčních filmů týče... V roce 2007 unikla na veřejnost nahrávka domácího porna, kterou v roce 2003 natočila se svým tehdejším přítelem, zpěvákem Rayem J (41). 

    O tom, jak to vlastně s únikem bylo, se dodnes vedou spory. Kim vždy tvrdila, že k prodeji videa, které se později pod názvem Kim K SuperStar šířilo jako lavina, došlo bez jejího souhlasu. Ray J se zase nechal slyšet, že za vším stál chladný kalkul a s nápadem prý dokonce přišla Kimina matka Kris Jennerová (66). Ta prý dokonce speciálně vybrala dvě videa, na kterých to její dceři sluší nejvíce. Ať už to bylo jakkoli, Kim i Ray J dostali procenta z prodeje a Kimino jméno najednou skloňoval úplně každý. 

  • 2.

    Držte krok s Kardashianovými

    Nedlouho poté dostala zvláštní rodinka vlastní pořad. První epizodu dnes již velmi slavné reality show Držte krok s Kardashianovými odvysílala televize E! 14. října 2007. Bizarní pořad o Kris a Caitlyn (72) Jennerových (Caitlyn tehdy ještě vystupovala jako táta Bruce), jejich dcerách a jejich partnerech se dočkala neuvěřitelných 20 sérií a rodinu proslavila po celém světě. 

     

    Ačkoli reality show přišla velmi brzy po skandálu kolem erotického DVD, Kim tvrdí, že to spolu prý nijak nesouviselo. Už v první epizodě se ovšem k nahrávce vyjádřila a sdělila divákům důvod, proč vůbec svolila k jejímu pořízení. „Byla jsem nadržená a chtělo se mi,“ pokrčila rameny. 

  • 3.

    Manželství s Krisem Humphriesem

    V srpnu 2011 se Kim Kardashianová provdala za o pár let mladšího, zato o celých 49 centimetrů vyššího basketbalistu Krise Humphriese (37). Už v říjnu téhož roku ale požádala o rozvod. Manželství tak trvalo pouhých 72 dní a zapsalo se mezi ta vůbec nejkratší v historii Hollywoodu. Dodnes mnozí Kim podezřívají, že si basketbalistu vzala jen kvůli publicitě. 

     

  • 4.

    Kulturní apropriace

    V průběhu své kariéry byla Kim několikrát nařčena z toho, že si provedla tzv. „blackface“ – tedy že si jakožto bílá žena uměle ztmavila pokožku, aby působila jako jiné etnikum. Velkým skandálem byly například fotky pro její značku KKW Beauty, na kterých se objevila výrazně tmavší, než ve skutečnosti je. Řadu fanoušků to urazilo a ona se následně za snímky veřejně omluvila. 

     

    Stejné reakce ale vyvolala i její obálka pro časopis 7Hollywood a kritiku mimo jiné schytala také, když si nechala naplést copánky po vzoru černošských žen. 

     

  • 5.

    Obálka, která zbořila internet

    V zimě 2014 se nemluvilo snad o ničem jiném než o „obálce, která zbořila internet“. Kim se tehdy nechala slavným fotografem Jeanem-Paulem Goudem (83) nafotit pro časopis Paper – s elegantním drdůlkem, v rukavičkách a v dlouhých černých šatech. Ikonický je například snímek, na kterém má skleničku položenou na svém operacemi vylepšeném mohutném pozadí a v ruce drží láhev, ze které jí šampaňské stříká přes hlavu. 

     

    Šaty ale na Kim moc dlouho nezůstaly. Na dalších snímcích je postupně sundavá a ukazuje, že pod nimi nemá vůbec nic. Na posledním snímku pak má šaty až někde u kolen a s rozverným úsměvem odhaluje svoje úplně nahé tělo. 

     

    A proč vlastně „zbořila internet“? Už dopředu se moc dobře vědělo, že Kim na lechtivých fotografiích zaujme masy. Kauza se ale rozšířila do celého světa jako lavina, na všech sociálních sítích se po dlouhé dva týdny neřešilo nic jiného, na motivy focení vznikl skeč ve slavné show Saturday Night Live, ve tvaru Kim vznikly piñaty, propírala se ve všech možných talkshows a Ellen DeGeneresová (64) s Portiou de Rossiovou (49) ji dokonce natiskly na svá vánoční přání. 

  • 6.

    Problematické názvy značek

    Kim má na svém kontě hned několik značek, které jí slušně vydělávají. Jak se dá tušit, ne vždy ale podnikatelka sklízela pouze úspěchy. Kontroverzní je například značka SKKN by KIM, pod kterou spadají kosmetické produkty a péče o pokožku. Když si Kim chtěla název zaregistrovat, tvrdě narazila. Na světě už totiž existuje značka jménem SKKN+, která prodává kosmetiku pro ženy tmavé pleti. A to se samozřejmě fanouškům zdálo dost problematické. 

     

    Jako by se snad vůbec nepoučila, oznámila v roce 2019, že svou značku tvarovacího prádla plánuje pojmenovat Kimono. To už byla ale podle mnohých zcela zjevná kulturní apropriace – tedy přivlastnění si kultury někoho jiného bez potřebných znalostí a často s pochybným záměrem. Lidé na sociálních sítích začali v reakci ve velkém používat hashtag #KimOhNo, neboli „Kim, ach ne“. Jak už dnes všichni dobře víme, nakonec dostala značka název SKIMS – a Kimino jméno v názvu tak zůstalo zachováno i bez urážení jiných kultur. 

  • 7.

    V pandemii jako v ráji

    Skandály se slavné krásce nevyhnuly ani v „koronakrizi“. Fanoušky naštvala, když uprostřed lockdownů a světové pandemie sdílela fotky ze svého luxusního sídla a komentovala je „tohle je víc než život. Tohle je ráj,“ zatímco miliony lidí zůstaly uvězněny ve svých skromných příbytcích a do zpěvu jim rozhodně nebylo. 

  • 8.

    Válka s Taylor Swiftovou

    Pozornost si získala i letitá šarvátka mezi zpěvačkou Taylor Swiftovou (32), Kanye Westem (45) a Kim Kardashianovou. Všechno začalo už v roce 2009 během předávání cen Video Music Awards. Kanye se tehdy přihnal na pódium, aby protestoval proti ocenění Swiftové, a prohlásil, že videoklip Beyoncé (41) k písni Single Ladies byl nejen mnohem lepší, ale i jeden z nejlepších v celé historii. 

     

    V roce 2016 pak Kanye vydal píseň s názvem Famous, do které zakomponoval značně kontroverzní text. „Řekl bych, že spolu s Taylor pořád můžeme mít sex. Proč? Já jsem tu d*vku proslavil,“ zpívá v ní. Taylor to nenechala bez odezvy a veřejně prohlásila, že na světě vždycky budou lidé, kteří se vás budou snažit shodit a přivlastnit si vaše úspěchy a slávu. 

     

    A následně se do sporu vložila i Kanyeho tehdejší manželka Kim. Ta uvedla, že Taylor ve skutečnosti text kontroverzní písně předem schválila, což zpěvačka opět obratem veřejně popřela. To ovšem Kim nezastavilo; sdílela video, ve kterém Taylor Kanyeho píseň označila za lichotku. 

  • 9.

    Přepadení v Paříži

    Velmi nepříjemnou zkušeností si Kim prošla v říjnu 2016, když ji během návštěvy Paříže přepadli. Na podnikatelku tehdy namířili zbraň a okradli ji o šperky v hodnotě 10 milionů dolarů (250 milionů korun), včetně jejího zásnubního prstenu za 4 miliony dolarů (100 milionů korun).

     

    Podle skeptiků bylo přepadení nahrané a jednalo se pouze o další snahu získat si pozornost. Policie ale následně jednoho z lupičů dopadla a po dalším stále pátrá. Zadržený zločinec následně vydal knihu pamětí. „Šlo to hladce,“ napsal v ní o přepadení. 

  • 10.

    Průhledná róba ve Vatikánu

    V červenci 2021 naštvala Kim hlavně věřící katolíky. Během návštěvy Vatikánu se totiž nejen po ulicích, ale i po důležitých památkách potloukala v průhledných upnutých bílých krajkových šatech, což bylo podle mnohých vzhledem k významu místa dost urážlivé. 

    Video
    Video se připravuje ...

    Kim Kardashian šokovala ve Vatikánu! Profimedia

  • 11.

    Na Nový rok rozvod

    Rok 2021 přivítala Kim netradičně. V únoru podala po šesti letech manželství s Kanyem Westem žádost o rozvod. Dvojice patřila mezi nejslavnější páry světa a rozpad manželství, ze kterého vzešly 4 děti, tak pochopitelně způsobil silné reakce. 

    Kayne West s manželkou Kim Kardashian
    Autor: profimedia.cz, archiv

    Ty zdaleka nejsilnější přišly ze strany samotného Kanyeho. S koncem vztahu se odmítal vyrovnat – převlečený za křoví se například v noci plížil kolem Kimina domu, jindy zase na koncertě prosil Kim, která tam vůbec nebyla, ať se k němu vrátí zpátky. 

    Kanye na koncertě prosil Kim, ať se vrátí.

  • 12.

    Románek s Petem Davidsonem

    Nedlouho poté se Kim velmi nečekaně dala dohromady s mladičkým komikem Petem Davidsonem (28) a pořádně mu zamotala hlavu. Za dobu jejich vztahu, který ve výsledku trval 9 měsíců, si na počest Kim a jejích dětí pořídil minimálně čtyři tetování, včetně slavného nápisu „moje holka je právník“ poté, co Kim na čtvrtý pokus složila základní zkoušku na právnické škole.

    Chudák Pete si během vztahu zažil svoje. Rozzuřený Kanye o něm například všude rozhlašoval, že má AIDS a že je závislý na heroinu. Slavný rapper navíc vydal značně kontroverzní videoklip, ve kterém Petea zaživa pohřbí a na jeho hlavě trčící ze země si vypěstuje keř růží. 

  • 13.

    Šaty po Marilyn

    Skandály se Kim nevyhýbají ani v letošním roce. Na letošní ročník prestižní charitativní akce Met Gala v newyorském Metropolitním muzeu si letos v květnu oblékla šaty, ve kterých v květnu 1962 Marilyn Monroe (†36) jen tři měsíce před svou smrtí zpívala prezidentu Kennedymu (†46) k narozeninám. 

    Jako by to nestačilo, musela navíc velmi rychle drasticky zhubnout, aby se do šatů vůbec vešla. A koho nenaštvalo vynesení historických šatů po Marilyn, ten Kim kritizoval kvůli nezdravému příkladu pro fanoušky. 

  • 14.

    Skandál s kryptoměnami

    Zatím poslední skandál postihl Kardashianovou letos na podzim. Kim totiž na svém Instagramu propagovala tokeny EMAX, což je kryptoaktivum, které nabízí společnost EthereumMax. Příspěvek zahrnoval odkaz na internetové stránky EthereumMax, kde byly pokyny pro případné investory, jak je možné tokeny nakoupit. Kim už ale jaksi neuvedla, že za příspěvek dostala zaplaceno 250 tisíc dolarů (6,3 milionu korun) – i když jí to nařizoval zákon.

     

    Následky na sebe nenechaly dlouho čekat. „Federální zákony o cenných papírech jasně říkají, že jakákoliv celebrita nebo jiná osoba, která propaguje cenný papír týkající se kryptoaktiv, musí zveřejnit povahu, zdroj a výši odměny, kterou obdrží za propagaci,“ zdůvodnil následné obvinění Kardashianové ředitel odboru SEC pro vymáhání práva Gurbir Grewal. SEC považuje řadu virtuálních tokenů za cenné papíry, které spadají pod její jurisdikci.

     

    Nakonec se Kim dohodla s americkou Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC), že zaplatí 1,26 milionu dolarů (31,7 milionu Kč), což rozhodně není malá částka ani pro tak movitou osobu, jako je Kim. Zároveň se zavázala, že po dobu tří let nebude propagovat žádná kryptoaktiva.

  • 15.

    Galerie

     

    Na více fotografií se podívejte do naší galerie pod videem. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Podívejte se, jaký zájem fotografů vzbudí jen cesta malé dcerky Kim Kardashian na hodinu baletu. Youtube

    Fotogalerie
    181 fotografií

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

Tara-Tara: hrozná rodina....

(21. 10. 2022 15:58)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy