„Byla to velká výzva. Ale byla jsem odhodlaná se do nich vejít,“ řekla Kardashianová o hubnutí, které bylo nutné kvůli tomu, aby mohla šaty obléct bez úprav. Ty byly totiž předem vyloučeny.

Všechno nejlepší, pane prezidente!

Šaty, které měla Marilyn Monroe na sobě v roce 1962, kdy v Madison Square Garden zpívala z pódia prezidentovi Johnu F. Kennedymu (†46) k narozeninám, dnes mají obrovskou cenu.

Muzeum kuriozit na Floridě je v roce 2016 v aukci získalo skoro za pět milionů dolarů (117 milionů Kč). Kardashianová je proto vzala na sebe jen během promenády na červeném koberci, později se převlékla do jiného modelu, aby šaty nepoškodila, napsal magazín Vogue.

»Pozlacené« róby

Charitativní akce Met Gala, která se tradičně koná v newyorském Metropolitním muzeu, patří k nejsledovanějším společenským akcím roku. Stovky pozvaných hostů z řad společenské smetánky včetně známých herců, zpěváků a umělců se vždy musejí obléknout podle předem zadaného tématu. Tentokrát měly být modely poctou éře rozkvětu New Yorku, tématem byl Pozlacený věk (Gilded Age), tedy období konce 19. století, kdy se vytvářelo moderní velkoměsto.

Mnoho celebrit dorazilo v šatech z metalických materiálů, hlavním barevným akcentem byla kombinace černé a bílé. Jedna z moderátorek, herečka Blake Livelyová (34), oblékla okázalou bohatě zdobenou róbu s čelenkou ve vlasech upomínající na sochu Svobody. Rapperka Cardi B (29) měla na sobě zlatý model Versace, zpěvačka Janelle Monáe (36) zase černobílé třpytivé šaty s přiléhavou kapucí.

Pocta Albrightové 

Mezi hosty se objevila i někdejší prezidentská kandidátka a bývalá první dáma Hillary Clintonová (74) v mnohem střízlivějších temně červených šatech, které ale měly v obrubě výstřihu a sukně vyšitá jména slavných žen. Jedním z nich bylo i jméno nedávno zesnulé bývalé ministryně zahraničí USA českého původu Madeleine Albrightové (†84).

VIDEO: Marilyn Monroe zpívá panu prezidentovi k narozeninám. 

Video
Video se připravuje ...

Marilyn Monroe zpívá panu prezidentovi k narozeninám. youtube.com

Fotogalerie
336 fotografií