Autorem jedenácti veřejností nespatřených fotografií jedné z nejzářivějších hvězd stříbrného plátna je maďarský fotograf Andre de Dienes. Modelku poprvé zachytil v jejích 19 letech poté, co ukončila vztah se svým manželem Jamesem Doughertym.

Marilyn fotografovi vyjádřila svou touhu stát se herečkou a byly to právě Dienesovy fotografie, které mladičké modelce pomohly odstartovat kariéru v Hollywoodu.

S fotografem následně udržovala krátký intimní vztah, přátelé zůstali až do její smrti v roce 1962. Kolekce 11 snímků vznikla mezi lety 1945-1953 na pláži Tobey na Long Islandu a v hotelu v losangelské čtvrti Bel Air.

„Tak velká sbírka originálních snímků Marilyn Monroe fotografa Andreho de Dienese je opravdová vzácnost. Jsou to nádherné záběry vycházející hvězdy a mezi sběrateli velmi vyhledávané,“ řekl majitel aukční síně Nate Sanders. Vyvolávací cena jednotlivých snímků je stanovená na 800 dolarů, v přepočtu 17 400 Kč. Dražba bude probíhat on-line a mohou se jí zúčastnit zájemci z celého světa.

VIDEO: Nejvíc sexy fotky Marilyn Monroe

Video
Video se připravuje ...

Nejvíc sexy fotky Marilyn Monroe youtube

Fotogalerie
80 fotografií