Na twitter ho dal historik James L. Neibaur, který ke snímku napsal, že Hackmanovi se „… v 91 letech daří dobře a žije v Novém Mexiku. Každý den jezdí na kole a zůstává aktivní, věnuje se koníčkům a přátelům.“ Později doplnil, že snímek je ve skutečnosti dva roky starý, nicméně informace o hercově zdravotním stavu a kondici je aktuální.

S herectvím chtěl Hackman skončit již několikrát, ale vždy ho někdo přemluvil, aby si ještě stoupl před kameru. Po neúspěšné komedii Starosti starosty, a to 7. července 2004, oznámil v Show Larryho Kinga svůj definitivní odchod do důchodu.

Od té doby žádné nabídky nepřijímá, jen výjimečně v roce 2017 namluvil dokument We, the Marines - sám totiž v námořnictvu sloužil od svých 16 do 19 let.

Gene Hackman se nerad dívá na filmy, v nichž hrál, některé vůbec neviděl. Dle jeho slov je stále ten jednadvacetiletý kluk, který vidí na obrazovce svého dědu s dvojitou bradou, ustupujícím čelem a váčky pod očima.

Není to zas tak daleko od pravdy, hollywoodská hvězda už dávno nevypadá tak, jak si ho většina pamatuje v jeho vůbec první hlavní roli ve snímku Francouzská spojka. Byl nominován na Oscara a uspěl. Zlatý glóbus, BAFTA, NYFCC, ceny se hrnuly ze všech stran… A s nimi raketový vzestup slávy.

VIDEO: Čenský má doma »druhou« Hanu Maciuchovou (†75)! Co ho se zesnulou herečkou pojilo?

Video
Video se připravuje ...

Čenský má doma »druhou« Hanu Maciuchovou (†75)! Co ho se zesnulou herečkou pojilo? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Posléze získal ještě čtyři sošky, tři za vedlejší role a podruhé za hlavní roli. Mezi jeho slavné filmy patří Dobrodružství Poseidonu, Hořící Mississippi, Nesmiřitelní nebo Nebezpečný útěk. Během natáčení dokonce dostal infarkt. Po angioplastice byl nucen zvolnit tempo, což vydržel celé dva roky. Ale k akčnímu filmu už se nikdy nevrátil.

Kromě malování se věnuje i psaní. Společně s Danielem Lenihanem napsal tři historicko-dobrodružné knihy, které vyšly v letech 2004-2008. Samostatně vydal další dvě knihy. Srovnává psaní s hraním a se smíchem dodává, že si musel najít něco příhodnějšího pro svůj pokročilý věk, něco, kde nemusí pracovat v noci, v každém počasí, nemusí nikam jezdit a může spát ve své posteli.

Fotogalerie
11 fotografií