Kniha autora Freda Lawrence Guilese s názvem Norma Jean: Život Marilyn Monroe, která nyní znovu vychází, přichází s překvapivými odhaleními o životě ženy, která se stala legendou. Artur P. Jacobs, který pracoval pro její tiskovou agenturu, uvedl, že 20. července 1962 se Marilyn Monroe zapsala pod falešným jménem do nemocnice v Los Angeles, aby podstoupila potrat. 

Podle Guilese v době, kdy šla na potrat, uplynuly tři měsíce od její poslední aférky s Johnem Kennedym a pouhých několik týdnů od posledního rande s jeho bratrem Robertem Kennedym. Avšak filmová hvězda se v té době nevídala pouze s bratry Kennedyovými, takže není možné určit, zda potratila dítě jednoho z nich, nebo někoho jiného.

Téměř šedesát let od smrti hollywoodského sex symbolu je její smrt stále záhadou, která už možná nikdy nebude vyřešena. Marilyn se předávkovala léky 4. srpna 1962. Je známo, že měla delší dobu psychické problémy a navštěvovala psychiatra. Co konkrétně ji ale dohnalo k sebevraždě, se však neví. Podle některých teorií byla jejím motivem láska k Robertu Kennedymu, do něhož byla Monroe zamilovaná, ale on kvůli ní nechtěl opustit svou manželku.

Fotogalerie
54 fotografií