Na velké legendy, které již nejsou mezi námi, si mohli ve čtvrtek podvečer zavzpomínat obyvatelé a návštěvníci Bratislavy na Laurinské ulici. Na Filmovém chodníku slávy před Městským divadlem P. O. Hviezdoslava se slavnostně odhalily dvě nové pamětní dlaždice se jmény - Milan Lasica († 81) a Július Satinský († 61).

Nechyběla vdova po Lasicovi Magda Vašáryová. Ta se na veřejnosti objevila dva měsíce po jeho náhlé smrti na divadelních prknech. 

VIDEO: Vnady paní pivovarníkové, ukřičený strýc Pepin a přehlídka filmových hvězd se vybaví každému, kdo jednou viděl Postřižiny. I v remasterované verzi... 

Video
Video se připravuje ...

Vnady paní pivovarníkové, ukřičený strýc Pepin a přehlídka filmových hvězd se vybaví každému, kdo jednou viděl Postřižiny. I v remasterované verzi... • VIDEO NFA

Věřím, že se každý vždy usměje, když půjde kolem, a vzpomene si na Jula Satinského a Milana Lasicu. Oba by si přáli, aby lidé pro ně neplakali, ale při vzpomínce na ně se usmívali,“ řekla v proslovu Vášáryová. 

No a toho se držela i ona sama. Na akci totiž rozdávala úsměvy a i smuteční černou už odložila - do společnosti zavítala v růžovém svetru a černobílé kostkované sukni. Doprovodila ji kamarádka. 

Slovenský herec 18. července zkolaboval na pódiu při vystoupení s orchestrem na výročním koncertě v bratislavském Štúdiu L+S. Příčinou úmrtí byla porucha srdečního rytmu, uvedl slovenský Deník N. „Byla to náhlá srdeční příhoda. Byl jsem tam a pomáhal s resuscitací, než přijela záchranka. Dozpíval písničku Ja som optimista, byla děkovačka asi dvakrát a najednou se pomalu sesunul k zemi,“ citoval jednoho z diváků koncertu Denník N.    

Fotogalerie
71 fotografií