Slovenskem otřásla smrt moderátora a porotce první řady populární pěvecké show Slovensko hledá SuperStar Jula Viršíka stejně silně jako následné spekulace, že ho zabila vakcína AstraZeneca, jíž se nechal naočkovat před dvěma měsíci. To, že první dávku podstoupil 10. dubna, a „následně“ 26. května zemřel na selhání srdce, bylo krátce po medializaci, bez bližších informací, na internetu v různých formách okamžitě dáváno do souvislostí s očkováním tak dlouho, než se k tomu vyjádřilo Ministerstvo zdravotnictví. Tento hoax (tedy podvodná zpráva a mystifikace) prý šířil například kontroverzní slovenský politik Marian Kotleba (44).

„V případech úmrtí, v nichž pitva prokáže možnou souvislost s očkováním, o tom následně otevřeně informujeme. Takové případy ale zatím evidujeme tři,“ uvedl podle magazínu Topky.sk zdravotnický resort. A Viršík se mezi tyto případy nepočítá.

Michal Palkovič, ředitel sekce soudního lékařství a patologické anatomie Úřadu pro dohled nad zdravotní péčí, se totiž po pitvě sympatického moderátora vyjádřil velice jasně: „Závěry pitvy prokázaly vážné cévní postižení srdce z chorobných příčin, důsledkem kterých došlo k selhání srdce. Očkování, které absolvoval před více než 1,5 měsícem, není možné dávat do souvislosti s jeho úmrtím.“

VIDEO: Hvězda Slunečné Karel Zima po druhém očkování proti covidu: Vysmívá se konspirátorům 

Video
Video se připravuje ...

Hvězda Slunečné po druhém očkování proti covidu: Vysmívá se konspirátorům Kisa Císařová

Skon Viršíka je však smutný tak jako tak, jelikož mu bylo pouhých 56 let. Smrt jej dostihla ve středu 26. května odpoledne, na chatě v Záhorí, v Malých Levárech.  Moderátora se údajně ještě přivolaní zdravotníci pokoušeli oživovat, bohužel však byly jejich snahy neúspěšné. Po Viršíkovi nyní truchlí nejenom celá řada kolegů z branže, mezi které se počítá kolega ze SuperStar Pavol Habera (59), herec a stand-up komik Ivo Ladižinský (57) či moderátorka Adela Vinczeová (40), ale i manželka Adriana (47) a dcera Nina, která studuje v Holandsku.

Fotogalerie
17 fotografií