Seriál měl celou dobu nevídanou sledovanost. Na první díl se dívalo přes 2 miliony lidí a za celých deset dílů si seriál pohoršil maximálně o pár set tisíc diváků. Kromě dobrého pocitu je to režisérovi ale zatím k ničemu – s nabídkou natočit pokračování ho zatím nikdo neoslovil.

„Pan ředitel ČT nevolal. Nevím, jestli to někdy udělal někomu jinému. Nevím, ale to, že právě v této době, kdy jsou snahy o ovládnutí ČT to je úspěch, který přišel včas,“ okomentoval to deníku Aha! režisér Brabec.

Přitom před premiérou ředitel ČT Dvořák prohlásil: „Ta cesta pro pokračování je jednoduchá. My se nejdřív musíme podívat na to, jak diváci seriál tohoto typu ocení. Pak někdo musí napsat scénář, který pro takovýto seriál musí být skvělý. V momentě, kdy tohle všechno bude hrát dohromady, tak Česká televize musí ve svém rozpočtu najít peníze. Což si myslím, že i to se dá zvládnout.“

Zatím je ale ticho po pěšině. „Seriál tohoto typu se nenatáčí z roku na rok. Pokud první řada zafunguje dobře, tak druhou řadu bych viděl v horizontu tří let,“ slibuje Dvořák. Zatím ale Česká televize i on mlčí.

Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Langmajer sexappeal z tlamy nevymaže, Plesl v roli exceluje, řekl režisér Blesk

Brabec by o pokračování pochopitelně hodně stál, i když se projekt připravoval několik let a samotné natáčení, střih a postprodukce pak zabraly dva roky. „Ačkoli to bylo dlouhé a namáhavé natáčení, panovala při něm moc příjemná atmosféra a vztahy mezi členy štábu byly neobyčejně laskavé. To není jen můj názor!“ tvrdí biologický otec Aničky Menzelové (12), kterou má s vdovou po Jiřím Menzelovi (†82) Olgou (43).

„Moc rád bych se zase s těmi samými kolegy potkal na dalším projektu, třeba na Zločinech Velké Prahy 2,“ řekl Brabec na rovinu s tím, že si pokračování tak trochu pojistil v posledním desátém dílu. „Nedopadlo to zase tak úplně dobře. Je to trochu finta, aby se případně mohlo pokračovat v nové sérii. To bychom si všichni přáli,“ uzavřel.

Fotogalerie
30 fotografií