Koktejlky s transparentními, jasnou zprávu o jejích vnadách podávajícími vsadkami, zvolila i hollywoodská hvězda, bezměrně charismatická Susan Sarandon. Kostýmkové šaty doplnila smokingovým sakem a nevhodnými střevíci na nízkém klínu. Ale i tak svým šarmem, respektem, který si na stříbrném plátnu vydobyla, tento přešlap uhrála. Průsvity z čelního pohledu působily sexy, ale z boku už to taková bomba nebyla.

V tomto směru - pokud si dovolím srovnávat osobitost pětašedesátileté, stále jedinečně přitažlivé legendy se slečnou, která čerstvě promovala – plný počet bodů získala partnerka syna prezidenta Karlovarského festivalu, Janka Bartošky, Hana. Ta oblékla dekadentní, originálně pojednaný model v podobě jakéhosi (ke krku vepředu sahajícího a záda odhalujícího) body se slupkou rozevlátého, metry čítajícího šifonu kryjícího ruce i nohy ke kotníkům. Pokud má Hanka stejně dobré instinkty i jinde než v případě volby šatů, měl otec Janka přezdívaný Barťák, počítat s ženitbou.

Poslední tažení

Manželka prezidenta festivalu, Andrea Bartošková, se na afterparty převlékla a smetanovou róbu vyměnila za černou toaletu, která jí více slušela. Luxusních modelů byla v grandhotelu Pupp řada, ale zdaleka ne všechny jejich nositelky s šarmem podaly. Velké toalety střídaly malé večerní. Leckteré značkové kreace byly vypůjčené a obecně lze říci, že zahájení festivalu kořenilo více iluzorního, milovníky VIP dění festivalu tak fascinujícího luxusu. 

Herec Pavel Liška svůj ruksak z  bizarně působícího, o pár čísel většího smokingu na party v Puppu odložil. Skvělá textařka Gábina Osvaldová opět vysoce společenský dress code akce ignorovala a zůstala u oblíbené kombinace úzkých kalhot s tunikou, které měly k nastavené laťce předepsaného oděvu dosti daleko. Česká Miss Jitka Nováčková tzv. black tie respektovala, ale ve večerní toaletě vypadala jak sboristka třetiřadého kabaretu. O outfitech řady celebrit, jež se na závěrečném gala večeru objevily, Blesk cz. už informoval z rudého koberce. Každopádně exhibice všech zúčastněných osmidenní festivalové panoptikum završila.

P.S

Velmi malebné, ruskými podnikateli okupované lázeňské město opět na rok upadne do letargie. Prezident filmového festivalu Bartoška si dnes se vší pravděpodobností s rodinou a pár přáteli zajde do vyhlášené restaurace Embassy na skvělou kachnu a poté odjede zrelaxovat na dovolenou. Ve stylu minimalismu výborně oblékaná manželka výkonného prezidenta festivalu, Kryštofa Muchy, do dalšího ročníku kinematografické přehlídky porodí. Jana Švandová na něm opět přijede, aby připomněla, že se jedná o akci mezinárodního formátu. A někdo se postará o skandál, který společenskou atraktivnost podniku koření.

Fotogalerie
10 fotografií