Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Po hádce s dcerou se pořezala na zápěstí! Mamince z Jihlavy zachránili život policisté

Autor: rc - 
17. ledna 2024
10:25

Napilno měli policisté z Karlových Varů a z Jihlavy. Na pomoc ve středu 3. ledna vyrazili jihlavští policisté šestačtyřicetileté ženě, která se pořezala na ruce a masivně krvácela. Nešťastnice ztratila vědomí a policisté ji museli oživovat. V pátek 12. ledna naopak pomohli osmapadesátiletému muži, který pod vlivem alkoholu upadl na radiátor a rozbil si hlavu.

Vpodvečer 3. ledna vyjížděli policisté Jiří Sobotka, Jiří Všetečka, Prokop Coufal a Ondřej Lacina na sídliště v Jihlavě. V jednom z místních bytů mělo dojít k hádce mezi dcerou a matkou. Žena se po hádce zamkla v ložnici a její dcera se obávala, aby nedostala záchvat.

Hlídky se proto rozdělily a dva policisté se vydali na balkon, přes který nahlédli dovnitř. „Viděli ženu ležet bezvládně na posteli. Policisté z druhé hlídky vykopli dveře do ložnice a přes balkónové dveře vpustili dovnitř své kolegy z balkónu,“ uvedli policisté na Facebooku  Šestačtyřicetiletá žena ležela na posteli a nereagovala.

Policisté si všimli, že masivně krvácí z hluboké řezné rány na zápěstí a poskytli jí okamžitě první pomoc. „Použili turniket na zaškrcení ruky a tlakový obvaz na ránu spolu s izraelským obvazem. Žena náhle přestala dýchat a ztratila vědomí. Policisté ji přemístili na pevný povrch podlahy a zahájili resuscitaci, která byla po několika minutách úspěšná. Při této záchraně použili přístroj „ambuvak“, který je součástí vybavení vozidla prvosledové hlídky,“ uvedli s tím, že žena na chvilku nabyla vědomí, nicméně znovu upadala do bezvědomí. Policisté proto zahájili nepřímou srdeční masáž. Následně si ji převzali záchranáři. Zranění si měla způsobit nůžkami.

První pomoc v pátek odpoledne poskytli i strážníci z Karlových Varů, kteří kolem třetí hodiny odpoledne vyjížděli do městské části Tuhnice. Tam pod vlivem alkoholu upadl na radiátor muž a rozbil si hlavu. „Hlídka díky místní znalosti věděla, o koho se jednalo, a také, kde přesně muž bydlel,“ uvedli policisté na sociální síti. Jakmile strážci zákona přijeli na místo, všimli si krvavých skvrn, které se nacházely i ve vnitřních prostorech.

„Při obchůzce domu však strážníci dotyčného našli za budovou s nábytkem. Zraněný muž seděl na betonovém soklu a držel si na čele ručník, který byl celý nasáklý krví. Hlídka muži ihned poskytla první pomoc a silné krvácení z rozseklého čela mu pomocí obvazových polštářků a tlakového obvazu zastavila,“ dodali s tím, že následně muže převezli záchranáři do nemocnice. Muž nadýchal 2,40 promile alkoholu. 

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

Michelin ( 17. ledna 2024 12:37 )

Nemělo to být opačně ? Dětičky si budou vyskakovat a my se budeme věšet , řezat , skákat pod vlak ? To ani omylem ...🤔🤣🥷👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání