Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Strážníci z Karlových Varů vyjížděli k netradičním případům: Hadi na stromech a dravec v kanále!

Autor: pma - 
15. dubna 2024
14:04

Městskou policii z Karlových Varů před několika dny překvapil telefonát vyděšené ženy. Ta v parku u Alžbětiných lázní uviděla na stromech dva žluté hady. Hlídka strážníků ihned vyrazila na místo, po hadech ale jako by se slehla zem. Jak se později ukázalo, majitel si své mazlíčky stačil domů odnést dříve, než policie do parku dorazila. Nejednalo se ale o jediný bizarní případ, který ten den strážníci řešili. 

Ve středu odpoledne přijali strážníci telefonát od jedné z obyvatelek Karlových Varů, která policii sdělila, že v parku vidí dva žluté hady. Exotické plazy stihla dokonce i vyfotit. 

„Před příjezdem hlídky na místo však přišel ke stromu muž, který seděl opodál na lavičce, hady ze stromu sundal a odešel s nimi neznámo kam. Jestli se hadi stihli vyvenčit, to nikdo neví,“ okomentovali vtipně nezvyklou situaci karlovarští strážníci na sociální síti. 

Nejednalo se ovšem o jediný případ, který policie v Karlových Varech v souvislosti se zvířaty řešila. Necelou hodinu po nahlášení hadů v parku byli strážníci povoláni ke kostelu svaté Maří Magdalény. Tam vyrazili na pomoc malému dravci, který uvízl v kanále. 

„Jelikož nebylo možné kovový poklop svépomocí zvednout, přišla na řadu technika přivolaných hasičů. Po uvolnění poklopu se podařilo mládě poštolky odchytit a následně nezraněné vypustit zpět do přírody. Jak se tam dostalo, je záhadou,“ dodali k druhému zásahu s dobrým koncem strážníci.

Na počátku dubna policie zase řešila úprk poníka, který se vydal na noční zkoumání městské části Karlovy Vary – Sedlec. I toto zvíře se strážníkům podařilo zajistit. „K jeho smůle však projížděla místem hlídka, které se naštěstí v tuto noční dobu podařilo sehnat odpovědnou osobu. Ta si nočního výletníka odvedla a výběh řádně zabezpečila,“ dodala městská policie. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání