Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Hvězdy se loučily se stylistou Pokorným (†39): Dojemný vzkaz Schneiderové a panáček mezi věnci!

/
  • Hvězdy se loučily s Janem Pokorným.
    8. prosince 2022 ● 05:00

    Ve středu 6. prosince se veřejnost i nejbližší v pražských Strašnicích loučili s jedním z nejtalentovanějších českých stylistů Honzou Pokorným (†39). Na posledním rozloučení se sešla řada nádherných věnců s dojemnými vzkazy! Co zaznělo?

  • 1.

    Panáček mezi květinami

    Pokorný sice zemřel takřka bez rodiny, protože jeho rodiče odešli již před časem, to ale rozhodně neznamená, že by po sobě nezanechal řadu truchlících. Ba naopak! Strašnické krematorium praskalo ve švech a věnce by vydaly na celé květinářství. Mezi květinami se objevil dokonce i symbolický panáček…

  • 2.

    Jitka Schneiderová

    Vlastní rodinu Pokorný neměl. Tu nevlastní si ale našel díky své velké kamarádce, herečce Jitce Schneiderové (49), která ho přijala jako „vlastního“ do té své. „Milujeme tě navždy. Tvoje rodina, Jitka, Sofie, Lukáš,“ nechala spolu s dcerou Sofií Annou (16) a partnerem Lukášem Pittnerem (42) napsat na věnec.

  • 3.

    Přítel Martin

    Pokorný po sobě zanechal přítele Martina. Byli spolu sice teprve krátce, podle Martina byla ale jejich láska velmi silná a měli spolu krásný vztah. „S největší láskou vzpomínám a nikdy nezapomenu, tvůj Martin,“ vzkázal mu.

  • 4.

    Fotograf Ben Renč

    Mezi Pokorného přáteli byl i jeden z nejslavnějších českých fotografů Ben Renč. Ten zanechal vzkaz vskutku originální. „Co jste o mně říkali? Benedikt Renč,“ nechal napsat na věnec kamarádovi.

  • 5.

    Slova z Bible

    Aby jedna z pozůstalých nalezla ta správná slova, sáhla po Bibli. Na věnec nechala napsat jen: „Tvoja Evička, s láskou, 23:1-6.“ Zřejmě tím odkazovala na Žalm Davidův, který zní:

    Hospodin je můj pastýř, nic mi neschází. Na zelených loukách mi dává spočinout, ke klidným vodám mě přivádí, mou duši obnovuje, po stezkách spravedlnosti vodí mě pro jméno své. I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší. Před zraky protivníků stůl mi prostíráš, hlavu mi olejem potíráš, můj kalich přetéká. Dobro a láska mě budou provázet po všechny dny mého života, zůstávat budu v domě Hospodinově po dlouhý, věčný čas.

  • 6.

    Poděkování od Besserových

    „Honzíku, děkujeme za vše! Navždy s láskou, Jirka a Karolina Besser,“ vzkázali mu známá advokátka a politik.

  • 7.

    Zvláštní vzkaz

    Zvláštní vzkaz stál zlatým písmem na bílé stuze. „In aeternum noster floren růžen, A + J + B + A + J,“ vzkázali mu nejmenovaní přátelé.

  • 8.

    Galerie

    Všechny fotografie najdete v galerii pod videem.

    Video
    Video se připravuje ...

    Zemřel Jan Pokorný (†39), jeden z nejuznávanějších českých stylistů. Videohub

    Fotogalerie
    331 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 7

otrusnik: Dělá se okolo divalélko pro celebrity. Nevyrovnaný člověk skočil z okna pro nešťastnou dvouměsíční lásku.

(08. 12. 2022 10:17)

Hestia1: Dozvíme se proč skočil z toho okna?

(08. 12. 2022 07:51)

bursik: Škoda mladého člověka,ale ta hysterie kolem! Neumí se učesat ty kreatury? Ještě státní pohřeb by byl úměrný.Nemocna doba prý přímý přenos!!!

(08. 12. 2022 06:21)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy