Deník Blesk vyzpovídal jednoho z účastníků koncertu Tros Discotequos - kapely, v níž účinkují Vojtěch Dyk (37), Jakub Prachař (39) a Jan Maxián (39).

„Zůstával jsem po koncertě na baru, a proto jsem i viděl, že když kapela balila nástroje a věci, přišel za nimi nejspíše šéf La Fabriky, který jim oznámil, co se stalo. Zaznělo tam, že nějaký Marian spáchal sebevraždu, a proto tam i během koncertu byla policie,“ řekl Blesku pan Honza, který si v pondělí večer přišel užít Mikulášský koncert, který však skončil obrovskou tragédií.

„Účinkující byli naprosto zdrceni, podle toho, co jsem viděl, se jich to velmi dotklo. Jediné, co diváci ten večer zaznamenali, bylo, že do sálu nahlédli během koncertu dva policisté, kteří ale hned sál opustili. Nikdo v průběhu koncertu, včetně vystupujících, nezaznamenal, že by se něco dělo,“ popsal svědek. 

Barman a provozní Marian O. (†45) se během představení v zákulisí oběsil. Na jeho sociálních sítích bylo o den později zveřejněno zvláštní rozloučení. „Ahoj kamarádi. Včera jsem se rozhodl dobrovolně opustit tenhle svět. Přijďte si na mne vzpomenout a třeba (bez truchlení) zapálit svíčku v pondělí 12.12. od 18.18 do La Fabriky,“ zněl vzkaz na sociální síti, který zřejmě zveřejnil někdo z pozůstalých. 

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

 

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Jan Pokorný (†39), jeden z nejuznávanějších českých stylistů Videohub

Fotogalerie
16 fotografií