Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Celebrity reagují na sebevraždu Pokorného (†39): V sobotu byl ještě šťastný! Honzíčku, proč?

/
  • Celebrity se loučí s Janem Pokorným (†39)
    Aktualizováno - 2. prosince 2022 ● 21:32
    2. prosince 2022 ● 14:40

    Ve čtvrtek večer dobrovolně ukončil svůj život skokem z okna jeden z nejlepších stylistů České republiky Jan Pokorný (†39). Co ho k takovému činu vedlo, netuší ani přátelé. Otřesené celebrity teď prozradily, jak na něj budou vzpomínat. 

  • 1.

    Pavlína Saudková

    Manželka fotografa Jana Saudka (87), novinářka Pavlína Saudková (42), se s Pokorným naposledy setkala před pár týdny. O to větší šok pro ni jeho náhlý skon je... 

    „Pramálo fotek mám na to, kolikrát jsme se při různých foceních potkali. Naposledy před pár týdny. Kdyby opravdu neexistuje… Bohužel. V srdci ale zůstaneš, Honzíku,“ vzkázala slavnému stylistovi. 

     

  • 2.

    Eva Decastelo

    „Jsem z toho v naprostém šoku. Ještě v sobotu jsem Honzíka i s jeho přítelem potkala na přehlídce a byli moc šťastní. Nedokážu to pochopit. Je mi to strašně líto. Nechápu, co se stalo,“ svěřila se Blesku Eva Decastelo (44).

     

  • 3.

    Jitka Schneiderová

    Mezi blízké přátele Pokorného patřila například herečka Jitka Schneiderová (49). Ta v současné chvíli nemá slov. Do instastory si na znamení smutku vložila jen černý záběr.

     

  • 4.

    Filip Vaněk

    „Dozvěděl jsem se to ráno a je mi to strašně líto. Byl to kamarád a bude tady chybět, a lidí v naší branži, kteří něco umějí, tu moc není. On patřil mezi špičky ve svém oboru. Akorát jedu pracovat a v hlavě mi neustále běží, proč to udělal. Vždy když jsem potřeboval pomoct, tak jsem volal jemu,“ uvedl Filip Vaněk.

     

  • 5.

    Iva Kubelková

    „Neeee. Nechci tomu věřit. Odpočívej v pokoji Honzí. Je mi to moc líto. R.I.P.,“ rozloučila se přes Instagram Iva Kubelková (45).

     

     

    Navíc na ni v den, kdy tato zpráva vyšla najevo, vyšlo i moderování Showtime, kde musela o svém kamarádovi uvést tu nejsmutnější reportáž. „Ani nevíte, jak těžko se mi uvádí následující reportáž. Jeden z našich nejlepších stylistů Honza Pokorný spáchal sebevraždu. Patřil ke špičkám ve svém oboru a oblékal mnoho známých osobností,“ začala profesionálně, ale pak ji začal zrazovat hlas.

     

    Při náslecujících slovech už zněla, jako by měla v krku knedlík. „Já mohu z vlastní zkušenosti potvrdit, že to byl profesionál, byl velmi talentovaný a vždy velmi milý. Jeho tragický odchod nikdo z nás nechápe.“

     

    Slzy jako správná profesionálka ven nepustila, ale třásla se a věnovala Honzovi ještě vzkaz: „A tak snad jenom: ‚Honzí, odpočívej v pokoji‘.“

     

    „Včera po dvacáté hodině jsme zasahovali v ulici U Rajské zahrady, kde se nalézal muž bez známek života. Kriminalisté na místě celou událost zadokumentovali a prověřují ji jako sebevraždu. Vě věci byla nařízena zdravotní pitva,“ uvedl pak v reportáži pro Primu mluvčí policie Jan Rybanský. 

     

    Poté následovala další zpráva, ale v závěrečném slově před koncem pořadu to Ivě nedalo a k ožehavému tématu se ještě naposledy vrátila. „Ano, blíží se Vánoce, tak nezapomínejte, že vše v životě má nějaké své řešení, všechno se dá vyřešit. A pokud máte úzkosti či psychické problémy, nebojte se říct si o pomoc,“ dodala a rozloučila se.

  • 6.

    Daniel Krejčík

    „Honza, pro mě obrovskej genius, člověk, díky kterému jsem pochopil, že móda je taky ostrov umění v tom fantaskním světě kreativity a fantazie. Včera odešel. Mám ho spojenýho jenom se samejma krásnejma chvílema. Všem pozůstalým... ať tichou vzpomínkou uctí dneska jeho památku,“ vzkázal na sociálních sítích partner Matěje Stropnického (39) herec Daniel Krejčík (28).

     

  • 7.

    Beata Rajská

    „S věčnou vzpomínkou... a i když je tato fotka černá, Tvůj život byl barevný,“ napsala návrhářka Beata Rajská (60).

     

  • 8.

    NobodyListen

    Podobně jako Schneiderová zareagoval i mladý DJ Jakub Strach (28) alias NobodyListen. Instastory zaplnil černou barvou s obrázkem bílé holubice.

     

  • 9.

    Richard Hrádek

    „Ztratil jsem kamaráda. Je mi to moc líto a nemohu tomu uvěřit,“ truchlí Richard Hrádek.

     

  • 10.

    Romana Fischerová

    „Špatný den, je mi to moc líto, nenacházím slova. V srdci mám vzpomínky a velkou bolest. Honzo, budeš mi chybět,“ napsala na Instagram poslankyně za ANO Romana Fischerová (53). 

  • 11.

    Jana Plodková

    Mezi slavné dámy, které Pokorný okouzlil svou povahou, patří i herečka Jana Plodková. Na svém Instagramu vyjádřila žal společnou fotkou. „Honzíčku 🖤,“ napsala jen. 

  • 12.

    Radka Třeštíková

    „Život je krátká, křehká záležitost,“ napsala v reakci na stylistovu sebevraždu spisovatelka Radka Třeštíková.

     

  • 13.

    Tereza Kerndlová

    „Honzíku, vždycky na tebe budu vzpomínat jako na krásnou, čistou duši, talentovanou osobnost a vtipnýho kluka. Ráda jsem s tebou pracovala a trávila čas při zajímavé práci v průběhu téměř 20 let. Věřím, že jsi na lepším místě, než je tento svět! Jednou tam bude každý z nás... Terka a Renda,“ vzkázala Pokornému na onen svět zpěvačka Tereza Kerndlová (36). 

     

  • 14.

    Olga Menzelová

    „Měli jsme se rádi. Potkali jsme se v Paříži i s Jirkou. I ten ho měl strašně rád, vzájemně to mezi námi bylo opravdu vřelé. Prožili jsme spolu moc hezkých věcí. Bylo to velké přátelství. Honza byl strašně fajn. Byl určitě citlivý a prima kluk. Vždycky jsme se spolu všichni nasmáli,“ zavzpomínala pro Blesk Olga Menzelová.

     

    „A když se mi narodila Evička, první moje focení pak bylo pro Elle skrz Honzu, který dělal styling. Byl u toho i Jirka. Evička od Honzy dostala ručně vyrobené stříbrné boty, na podrážkách jí nechal udělat červeně její jméno. Mám je schované,“ dodala i krásnou vzpomínku na zesnulého stylistu.

  • 15.

    Galerie

    Více fotografií najdete v galerii pod videem. 

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Zemřel Jan Pokorný (†39), jeden z nejuznávanějších českých stylistů Videohub

    Fotogalerie
    79 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 45

Jiri Vozka: Takova krasna zprava dokaze zlepsit naladu na tydny dopredy. Ostatni homomrdi by si z neho meli vzit priklad

(04. 12. 2022 14:12)

Jiri Vozka: Hnusak teplej!!! Ale v tomto je treba mu projevit respekt, udelat to nejlepsi co mohl!!! Kez by se vsichni ***i a vsemozne LGBT zrudy zachovali stejne.

(04. 12. 2022 14:11)

Jarda3: -
Také jsem ho neznal.
-
Ale podle foto - byl to mladý muž.

(03. 12. 2022 14:22)

bizon_pepa: Možná byl v tom.

(03. 12. 2022 11:16)

Alva: Já znám spoustu, co se zasebevraždili a právě z rodin učitelů a vysokoškoláků,proč,

(03. 12. 2022 11:14)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy