„Dnes v 17 hodin zemřel legendární kameraman Vladimír Opletal. Stovky a stovky filmů, TV inscenací, seriálů, dokumentů, zábavných pořadů… Pro Československou televizi začal pracovat v době, kdy ještě ani já nebyl na světě. Byl to rok 1953 a Vladimír už promýšlel obrazovou koncepci nově vznikající televize,“ uvedl Zelenka s tím, že zesnulý kameraman byl u přechodu z černobílého na barevné vysílání. A dokonce prozradil, že s ním natočil více než 30 titulů.

„Bylo mu 90. Myslím, že si tam nahoře může svoji práci pouštět pro dobrou náladu, ale hlavně s čistým svědomím. Ti, co jsou ještě dole, si jeho práci už dávno oblíbili. A já jsem rád, že jsme ji dělali spolu,“ dodal zarmoucený Zelenka, který přiložil fotografie z filmů, na nichž spolu měli tu čest spolupracovat.

Vladimír Opletal se podílel například na přípravě pohádky Rumplcimprcampr, na seriálech Černá hodinka, Eliška a její rod, Tři chlapi v chalupě nebo Hříchy pro pátera Knoxe a na mnoha dalších projektech, které televizní diváci dodnes milují.

VIDEO: Zdeněk Zelenka na premiéře Lásky nebeské: Lidé pláčou a smějí se na správných místech!

Video
Video se připravuje ...

Zdeněk Zelenka na premiéře Lásky nebeské: Lidé pláčou a smějí se na správných místech! Hana Höschlová

Fotogalerie
6 fotografií