Olga nebyla herečka, působila jako vizážistka a často pro televizní vystoupení líčila např. Karla Gotta (78). Režisér Otakar Fuka (†76) si ji do filmu vybral jako atraktivní typ ženy.

Umírala 5 dní

Na svou jedinou roli v Černé punčoše, která se navíc točila na motivy skutečných událostí, Olina nikdy nezapomene. Netušila, do čeho jde. „Milan bral svou roli strašně vážně! Škrtil mě tak vehementně, že jsem se ho místy opravdu bála,“ prozradila Hrubá o dnes již zesnulém operním pěvci Milanu Karpíškovi (†73), který ztvárnil skutečného vraha – ušlápnutého devianta z dámského krejčovství. Smrt uškrcením černou punčochou před kamerou prý navíc nebyla vůbec jednoduchá. „Můj skon si vyžádal pět natáčecích dnů,“ prozradila usměvavá blondýnka.

Opravdu ji napadli!

Když v květnu 2002 Milan Karpíšek zemřel, televize na jeho počest vysílala právě Černou punčochu. A dva dny poté Olgu skutečně přepadl na ulici muž! „Porazil mě, byla jsem hrůzou bez sebe, křičela o pomoc. Nikdo ani nevystrčil nos. Naštěstí mě ten darebák jen okradl. Když jsem to pak hlásila, policisté si mě chvíli prohlíželi a pak se zeptali: Nejste vy ta uškrcená z toho filmu?“ zavzpomínala Hrubá.

Šlehačková bitva na jevišti

S Karlem Háblem, hercem, jehož ve filmu vyslýchali jako možného podezřelého, se Hrubá potkala po více než třiceti letech v Divadle Radka Brzobohatého. Herec ji pozval na premiéru komedie Řádí jako tajfun, ve které představuje starého sluhu. Dvě hodiny nesleze z jeviště a diváci slzí smíchy. „Mám to představení moc rád,“ svěřil Blesku Hábl. „Je to zase něco jiného. Vzduchem lítá šlehačka a poléváme se sektem, lidem se to líbí,“ popsal komedii, díky které se zase viděl s Olinkou.

Fotogalerie
10 fotografií

Video: »Ježíš znásilnil muslimku«: Skandální hra V Brně a protesty „Slušných lidí“

Video
Video se připravuje ...

»Ježíš znásilnil muslimku«: Skandální hra V Brně a protesty „Slušných lidí“ Slušní lidé