Prožili spolu bezmála 60 let. Rozdělila je až zákeřná Alzheimerova choroba, která u herečky známé jako Babi z Vyprávěj vypukla takříkajíc na stará kolena. Boj s nemocí Divíšková prohrála letos v červnu. „Děkuji Bohu, že Nina odešla tak, jak si to přála, doma, obklopena rodinou, a hlavně v klidu. Skonala ve své posteli,“ řekl Blesku Kačer. Není divu, že své 85. narozeniny, které měl 3. října, oslavil herec a režisér v tichosti. Stále totiž jako vdovec drží smutek.

Herecká asociace (HA), která se ho rozhodla ocenit, letos předá více cen za celoživotní mistrovství, protože divadla kvůli covidu nehrála, a nelze proto hodnotit nejlepší výkony. „Je velice smutné, že dva herci od nás na jaře dostali zprávu, že obdrží Cenu Thálie, ale bohužel zemřeli. Je to Zdenka Procházková a Karel Urbánek,“ svěřil Blesku prezident HA Ondřej Kepka (51) s tím, že je převezme někdo z rodiny zesnulých. Letošní slavnostní vyhlašování odvysílá ČT v přímém přenosu 9. října od 20.15 hodin.

Video: Pohřeb Niny Divíškové (†84): Zdrcený a statečný vdovec Jan Kačer dojemně nad rakví - o porodu i posledním přání

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Niny Divíškové (†84): Zdrcený a statečný vdovec Jan Kačer dojemně nad rakví - o porodu i posledním přání Lukáš Červený

Fotogalerie
22 fotografií