Hvězda seriálu Vyprávěj, která vždy sršela šarmem a bez upravených vlasů či rtěnky nevyrazila do společnosti, byla tehdy k nepoznání. Její tvář, postava a fakt, že neudělala bez opory muže či přátel ani krok, naznačovaly, že něco není v pořádku. Nyní to její manžel, bohužel, potvrdil.

Nesnáším tu nemoc. Mám čím dál víc rád Ninu, čím je hubenější, tím víc ji mám rád. Ale projevy nemoci, sobecké výkřiky a poroučení: Dej mně pivo, dej mně cigaretu! Jak se opakuje. Jak zapomíná. To mě tak neobyčejně se*e, že na ni někdy i řvu,“ popsal Kačer zdravotní problémy své ženy, které se velmi podobají Alzheimerově chorobě.

Snažím se dořvat k podstatě její osobnosti, k té vznešené, noblesní holce, kterou bývala a jistě chce dál být. V ten moment se mi nechce uvěřit, že je nemocná. Platíme za celý život,“ dodal režisér v rozhovoru pro časopis Instinkt.

Jan Kačer se také svěřil, že mu v domácnosti s manželkou velmi pomáhá jeho nejmladší dcera. „Jsme oba staří. Stáří a hlavně bezmoc, kterou někdy stáří přináší, je strašně těžká věc pro toho člověka i pro okolí, pro mě a pro Adélku, naši nejmladší dceru, která s rodinou žije v tomto domě a velká část péče je na ní,“ tvrdí Jan Kačer.

Fotogalerie
26 fotografií