„Vrchlickýmu říkali v padesáti velebný kmete, Štěpánek hrál v šedesáti pěti dědky a já tady teď v osmdesáti hraju a tvářím se, že to je normální. A navíc se mi otevřely ještě dveře, o kterých jsem neměl tušení,“ začal vyprávět na tiskovce k divadelní hře Svatba pozdního léta herec Jan Kačer.

„V těch osmdesáti člověk vidí svět, který do té doby neviděl. Bez ctižádosti, bez touhy vyniknout, bez zlodějství, bez zlejch úmyslů, a najednou máte ten život jakoby sladkej. A najedou vidíte svět jinak, než jste ho viděli ve třiceti,“ vysvětlil. 

Přiznal také, že se mu v penzi žije skvěle a užívá si. „Líbí se vám i ženský, ale nejenom proto, že mají hezký těla, ale pro něco jinýho. Máte rád jiný kamarády, vážíte si lidí, který tady už nejsou, je to fantastickej objev... A kdybych měl trochu času, tak bych to chtěl ještě napsat,“ svěřil se Kačer s tím, co by ještě chtěl zvládnout.

Jan Kačer je herec a divadelní režisér, který se oženil se svou hereckou kolegyní Ninou Divíškovou, s níž je dodnes. Po revoluci byl aktivní i politicky.

Fotogalerie
7 fotografií