Hercovu smrt potvrdil jeho syn Jakub. „Táta zemřel v pátek večer, bylo to náhlé. Víc vám neřeknu, nezlobte se. O něco sdílnější byl Landovského  největší kamarád, herec a režisér Jan Kačer. "Dal si cigáro, dostal infarkt, zemřel jako lev," řekl v rozhovoru pro Radiožurnál. 

Televize Barrandov byla v sobotu u Landovského domu v Kytíně u Prahy zrovna ve chvíli, když pracovníci pohřební služby odnášeli rakev z tmavého dřeva se zlatým zdobením, v níž bylo uloženo tělo známého herce. Celou reportáž sledujte v jejich zprávách dnes od 18:30.

Video
Video se připravuje ...

Landovský zemřel ve svém domě v Kytíně, trápila ho cukrovka TV Barandov, David Vaníček, Mirka Dvořáková

Landovský má za sebou bohatou kariéru, která z něj učinila nezapomenutelnou legendu českého filmu. Původně nástrojář začínal jako pouhý statista v divadle, za dlouhé roky se však propracoval do role dramatika v pražském Činoherním klubu.

V posledních letech se však herectví nevěnoval, čas od času poskytl rozhovor, kde se nebál kritizovat jak dnešní svět, tak politickou scénu. S oblibou se ostře navážel do současného prezidenta Miloše Zemana. Pro tyto výroky byl jedněmi vnímán jako ikona České republiky a neuvěřitelný bavič, druzí jej však měli za podivína a sprosťáka. Projevovalo se na něm však i zdraví, na začátku tohoto roku prodělal i mrtvici.

"Když na něj přišla ta hrozná nemoc a bezmoc, tak to strašně špatně snášel, protože chtěl být aktivní a strašně mu to nesedělo, že někde musí ležet," řekl o Landovském pro Českou televizi Jan Kačer.

Video
Video se připravuje ...

Nejlepší scény majora Terazkyho v Černých baronech YouTube.com

Většina lidí jej však bude stále mít v srdcích při vzpomínkách na klasické české filmy jako Ostře sledované vlaky nebo Černí baroni. Tyto snímky jej také nejvíce proslavily a zařadily ho do síně slávy kinematografie a divadla.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel Pavel Landovský: Takhle ho rozplakalo jeho stáří a neduhy! Markéta Reinischová, Petr Kobrle

Fotogalerie
10 fotografií